Arvonlisäveropalautusten käsittely on ruuhkautunut

Verohallinnon tiedote, 16.5.2018

Verohallinto selvittää ennen arvonlisäveropalautuksen maksamista asiakkaan oikeuden saada palautus. Tapaukset käsitellään saapumisjärjestyksessä Verohallinnossa. Käsittelyaika vaihtelee normaalisti yhdestä viikosta kolmeen viikkoon. Tällä hetkellä yksittäisten palautusten maksaminen voi kestää normaalia pidempään. Verohallinto pahoittelee asiakkaille aiheutuvaa haittaa. Puramme ruuhkaa parhaamme mukaan.

Yritys voi myös osittain itse vaikuttaa palautusten maksun aikatauluun:

  • Ilmoitus kannattaa täyttää huolellisesti ja jos korjattavaa ilmenee, tulee antaa uusi korvaava ilmoitus. Ilmoitusvirheet ja -puutteet pidentävät palautusten käsittelyä.
  • Oman palautusajankohdan ja -rajan voi tarkistaa OmaVerosta. Tarkempia ohjeita löytyy sivulta Oma-aloitteisen veron palautuksen maksaminen.

Arvonlisäverovelvollisten rekisteriin merkityt maahantuojat ilmoittavat maahantuonnin arvonlisäveron oma-aloitteisesti Verohallinnolle arvonlisäveroilmoituksella. Jos maahantuojan verokausi on kuukausi, arvonlisävero on ilmoitettava verokautta toisena seuraavan kuukauden 12. päivänä.