Veronpalautukset maksetaan tileille 5.12.2017

Verohallinnon tiedote, 27.11.2017

Henkilöasiakkaiden veronpalautukset maksetaan pankkitileille 5.12. päivän aikana. Jäännösveron ensimmäisen erän eräpäivä on 29.11.

Veronpalautus maksetaan ilmoittamallesi pankkitilille 5.12. Jos et ole ilmoittanut uutta tai muuttunutta tilinumeroasi Verohallinnolle viimeistään 24.11., veronpalautus maksetaan tilisiirron sijaan maksuosoituksena. Voit lunastaa veronpalautuksesi OP:n kassapalveluita tarjoavasta konttorista 13.-15.12.2017 alkaen 28 päivän ajan postitse saapuvan ilmoituksen päiväyksestä.

Huomaathan, että maksuosoituksen lunastaminen on muuttunut maksulliseksi. Osuuspankit perivät lunastuksesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun. Koska lunastus on maksullinen, Verohallinto ei maksa alle 15 euron palautuksia maksuosoituksina muutoin kuin asiakkaan pyynnöstä.

Jäännösveron ensimmäisen erän eräpäivä on 29.11.

Verovuoden 2016 jäännösveron ensimmäisen erän eräpäivä on 29.11. Jäännösvero on jaettu kahteen erään, mikäli sen suuruus on 170 euroa tai enemmän.

Jäännösveron toinen erä on maksettava viimeistään 1.2.2018. Voit tilata jäännösveron toisesta erästä e-laskun viimeistään kolme viikkoa ennen eräpäivää.

Jos olet kadottanut tilisiirrot etkä ole tilannut e-laskua, voit kysyä jäännösveron maksutietoja chatissa tiistaista torstaihin 28.-30.11. klo 9-16.15. Chatin löydät sivulta Verojen maksaminen tai Jäännösveron maksaminen.

Jos maksat jäännösveron eräpäivän jälkeen, sinun on maksettava myös viivekorkoa. Voit maksaa viivekoron samalla tilisiirrolla kuin jäännösveron. Viivekoron määrän voit laskea viivekorkolaskurilla.

Veronpalautusta käytetään maksamattomille veroillesi

Jos sinulla on maksamatta jääneitä veroja, Verohallinto käyttää veronpalautusta maksamattomille veroillesi. Verohallinto käyttää veronpalautusta myös niihin verovelkoihin, joista olet vastuussa. Palautuksen käyttämisestä lähetetään sinulle postitse ilmoitus.

Lue lisää: