Verohallinto tukee kasvuyrityksiä uudenlaisella palvelumallilla

Verohallinnon tiedote, 11.1.2017

Verohallinto on kehittänyt yhteistyössä asiakasyritysten ja Team Finland –toimijoiden kanssa uudenlaisen palvelumallin, jonka tarkoituksena on tukea kasvuyrityksiä veroasioissa mahdollisimman mutkattomasti. Tavoitteena on, että yritykset voivat keskittyä ydinosaamiseensa, veroasioiden hoituessa joustavasti yhteistyössä Verohallinnon kanssa.

Palvelumalli lanseerattiin Verohallinnon ja Team Finlandin kasvuyrityksille järjestämässä aamukahvitilaisuudessa 11. tammikuuta. Tilaisuudessa oli mahdollista saada vastauksia verokysymyksiin myös paikan päällä järjestetyssä veroklinikassa.

Palvellakseen kasvuyrityksiä mahdollisimman reaaliaikaisesti ja laadukkaasti, Verohallinnon Konserniverokeskuksen asiantuntijoista koottu tiimi vastaa kysymyksiin tai sopii jatkokeskusteluista viivytyksettä. Verohallintoa voi lähestyä verokysymyksissä sähköpostitse (kasvuyritykset(a)vero.fi), aiheissa, jotka koskevat erityisesti kansainvälistyvää kasvuyritystä. Tällaisia ovat esimerkiksi siirtohinnoittelua, lähdeveroja, kannustinjärjestelmiä ja digitaalisten palveluiden arvonlisäveroa koskevat kysymykset.

Yhteistyötä kasvuyritysten kanssa on tehty jo aiemminkin siirtohinnoittelun saralla. Positiivisia kokemuksia on saatu yhteistyöstä esimerkiksi jätehuollon logistiikkaa mullistavan yrityksen Enevo Oy:n kanssa, kun nopeasti kansainvälistyvä yritys tarvitsi apua siirtohinnoitteluun liittyvissä ratkaisuissa vuonna 2014.

Kuullessaan Verohallinnon uudenlaisesta konsultatiivisesta lähestymistavasta, Enevon talousjohtaja Mika Uusitalo ilahtui. ”Otettuani yhteyttä, sain asiantuntevaa ohjausta heti ensimmäisestä soitosta lähtien ja saimme vietyä asiat maaliin nopealla aikataululla”, Uusitalo kertoo. Hänen mukaansa ”juuri tällainen ennakoiva neuvonta on palvelua, mikä hyödyttää monia eri vaiheissa olevia suomalaisia yrityksiä”.

Kasvuyritysten tukeminen veroasioissa nähdään tärkeänä myös Team Finlandilla, jonka keskeisenä tehtävänä on auttaa kansainväliseen kasvuun tähtääviä yrityksiä. ”On hienoa saada Verohallinto mukaan tukemaan tätä yrityskenttää”, toteaa Tekesin palvelujohtaja Marjo Ilmari. ”Kasvuyritysten kannalta on tärkeää, että suomalainen yhteiskunta tarjoaa suotuisan liiketoimintaympäristön, jolloin yrittäjä voi keskittyä liiketoiminnassaan olennaisimpaan”, Ilmari toteaa.

Yhteistyö Team Finlandin kanssa sopii hyvin myös Verohallinnon tavoitteisiin. ”Haluamme osaltamme vaikuttaa siihen, että Suomi tarjoaa maailman parhaan toimintaympäristön kasvuyrityksille”, kertoo asiakkuuspäällikkö Miika Wires Verohallinnon yritysverotusyksiköstä. ”Keskitymme auttamaan kasvuyrityksiä onnistumaan – nopealla, tehokkaalla ja laadukkaalla palvelulla”, Wires lupaa.

Kasvuyrityksiä koskevissa verokysymyksissä ota yhteyttä:

kasvuyritykset(a)vero.fi

Lisätietoja:

Miika Wires, asiakkuuspäällikkö
miika.wires(a)vero.fi

Jouni Marjo, toimialapäällikkö, Konserniverokeskus
jouni.marjo(a)vero.fi