Saksan uutta verosopimusta sovelletaan vuoden 2018 alusta alkaen

Verohallinnon tiedote, 12.12.2017

Suomi on neuvotellut uuden verosopimuksen Saksan kanssa. Uutta sopimusta sovelletaan vuoden 2018 alusta alkaen.

Jos asut Suomessa ja saat eläkettä Saksasta

Saksan uuden verosopimuksen keskeinen muutos koskee eläkkeiden verotusta. Uuden sopimuksen nojalla Suomessa verotetaan Suomessa asuvan kaikkia Saksasta saamia eläkkeitä. Myös Saksa voi verottaa eläkettä. Suomessa poistetaan mahdollinen kaksinkertainen verotus. Kuitenkin jos eläkkeesi perustuu työskentelyyn julkisella sektorilla ja olet Suomen kansalainen, vain Suomella on verotusoikeus.

Vuoden 2018 verokortteja ja ennakkoveroja postitetaan parhaillaan asiakkaille. Valitettavasti näillä ei ole voitu huomioida Saksan sopimuksen muutosta ja tästä syystä veroprosenttisi tai ennakkoverosi voi olla liian pieni. Sinun kannattaa hakea uusi verokortti tai muutos ennakkoveroon, jos eläkkeesi verotus muuttuu. Selvitä tarvittaessa myös eläkkeestä Saksaan maksettavan veron määrä.

Muistathan myös ilmoittaa ulkomailta saamasi eläkkeen Suomen veroilmoituksella.

Jos asut Saksassa ja saat eläkettä Suomesta

Uuden verosopimuksen mukaan Suomessa voidaan verottaa kaikkia Suomesta maksettavia eläkkeitä. Kuitenkaan Suomessa ei voida verottaa julkissektorin palvelukseen perustuvaa eläkettä, jos eläkkeensaaja on Saksan kansalainen.

Vuoden 2018 verokortteja postitetaan parhaillaan asiakkaille. Jos saat Suomesta vapaaehtoiseen eläkevakuutukseen tai liikennevakuutukseen perustuvaa eläkettä, voi Suomen verotuksesi muuttua. Sinun kannattaa tarkistaa verokortin tiedot.

Yhteystiedot

Uuden verokortin tai ennakkoveron saat palvelunumerosta 029 497 024 tai käymällä verotoimistossa (vero.fi/yhteystiedot). Huomioithan, että asiakaspalvelussamme voi olla alkuvuonna ruuhkaa.

Lue lisää : Eläketulojen verotus kansainvälisissä tilanteissa