Saitko selvityspyyntökirjeen arvonlisäverosta?

Verohallinnon tiedote, 27.3.2017

Verohallinto on lähettänyt alkutuottajille selvityspyyntökirjeitä arvonlisäverosta. Kirjeessä pyydetään antamaan puuttuva ilmoitus ja maksamaan mahdollisesti puuttuva vero.                                                                                                

Saamasi kirje on aiheeton jos

  • Harjoitat pelkkää metsätaloutta, eikä sinulla ole ollut verokauden 2016 aikana liiketapahtumia.
  • Olet saanut ilmoituksen muuttuneesta verokaudesta, jonka mukaan pidennetty verokausi on merkitty alkamaan 1.1.2017 ja olet saanut kehotuksen antaa tammikuun arvonlisäveroilmoitus.
  • Jos olet antanut paperisen ilmoituksen ja merkinnyt nimesi, henkilö- tai Y-tunnuksesi ilmoitukselle.

Verohallinto pahoittelee asiasta aiheutunutta vaivaa ja korjaa verokausitiedot viranomaisaloitteisesti. Verohallintoon ei tarvitse olla erikseen yhteydessä.

Anna uusi arvonlisäveroilmoitus jos

  • Kuulut arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, etkä antanut ilmoitusta eräpäivään 28.2.2017 mennessä. Anna ilmoitus, vaikka toimintaa ei olisi ollut.
  • Annoit paperisen arvonlisäveroilmoituksen, mutta et täyttänyt lomakkeelle tarvittavia yksilöintitietoja (esim. nimi, henkilötunnus, Y-tunnus).

Arvonlisävero olisi pitänyt ilmoittaa ja maksaa viimeistään 28.2.2017. Jos et ole ilmoittanut tietoja, anna ilmoitus mahdollisimman pian. Myöhässä annetusta ilmoituksesta ja maksusta voi aiheutua myöhästymisseuraamuksia.

Ilmoita arvonlisäveron tiedot viimeistään 4.4.2017

Voit antaa ilmoituksen verkossa esimerkiksi Verohallinnon OmaVero-palvelussa (aikaisemmin Verotili).

Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla. Yritykset ja kuolinpesät tarvitsevat kirjautumiseen erillisen Katso-tunnisteen.

Jos et voi ilmoittaa sähköisesti, käytä uutta vuoden 2017 oma-aloitteisten verojen veroilmoituslomaketta. Kausiveroilmoituslomaketta ei enää käytetä.