OmaVero korvasi Verotili-palvelun

Verohallinnon tiedote, 3.1.2017

Uusi verkkopalvelu OmaVero on korvannut Verotili-palvelun. Asiointi oma-aloitteisten verojen osalta hoituu tästä lähtien OmaVerossa. Uuteen palveluun kootaan lähivuosina kaikki Verohallinnon sähköiset palvelut.

OmaVerossa voi tällä hetkellä

  • antaa ilmoituksen oma-aloitteisista veroista (esim. arvonlisäverosta tai työnantajasuorituksista)
  • antaa lahjaveroilmoituksen
  • ilmoittaa tilinumeron.

Oma-aloitteisten verojen ja lahjaveron osalta voi myös

  • lukea verotuspäätöksen
  • vastata selvityspyyntöihin
  • tarkistaa maksuyhteystiedot tai siirtyä suoraan maksamaan.

Tunnistautuminen sähköiseen palveluun ei ole muuttunut. Yksityishenkilöt ja ammatinharjoittajat kirjautuvat palveluun pankkitunnuksilla ja yritykset Katso-tunnisteella. Myös Katso-valtuudet pysyvät ennallaan: Verotilissä käytössä olleet Katso-valtuudet ovat voimassa OmaVerossa.

Ilmoitusta korjataan antamalla korvaava ilmoitus

Jos ilmoitusta pitää myöhemmin korjata, se tehdään antamalla uusi, korvaava uusi ilmoitus nykyisen lisäilmoituksen sijaan.

Verotiliviite poistuu käytöstä

Oma-aloitteisten verojen yleinen eräpäivä on edelleen kuukauden 12. päivä. Verotiliviite poistuu käytöstä. Vuodesta 2017 alkaen oma-aloitteiset verot maksetaan oma-aloitteisten verojen viitteellä.

Vanha verotilin viitenumero toimii vielä toistaiseksi, ja maksut kohdistuvat oikein. Uusi oma-aloitteisten verojen viite kannattaa kuitenkin ottaa mahdollisimman pian käyttöön. Uuden viitenumeron saa OmaVerosta.

Verotili-palvelusta voi katsella tiliotteita kesäkuuhun asti

Verotili-palvelusta voi katsoa ja tulostaa vanhoja tiliotteita sekä kaikkia palvelun kautta lähetettyjä ilmoituksia vielä kesäkuuhun 2017 saakka. Tiliotteita ei siirretä OmaVeroon.

Yhteenvedossa tiedot verokauden tapahtumista

OmaVerossa näkyvillä oleva yhteenveto sisältää tiedot verokauden tapahtumista sekä mahdollisesti tiedot puuttuvista ilmoituksista, maksukehotukset ja päätökset myöhästymismaksusta. Yhteenveto muodostuu kuukauden viimeisenä päivänä ja se voidaan pyynnöstä lähettää myös postitse kotiin.

Pienellä osalla asiakkaista puutteita saldo- ja maksutiedoissa

OmaVerossa näkyvissä saldo- ja maksutiedoissa on puutteita pienellä osalla yritysasiakkaista. Näissä tapauksissa OmaVerossa näkyy tieto siitä, että saldotiedot eivät ole käytettävissä. Tilanne korjataan mahdollisimman pian, eikä sen vuoksi tarvitse olla yhteydessä Verohallintoon. Tehdyt korjaukset näkyvät  tilitiedoissa teknisenä korjauksena, jolla ei ole vaikutusta asiakkaan tilanteeseen.

Tavoitteena kattava sähköinen palveluntarjonta

OmaVeroon kootaan lähivuosina suurin osa Verohallinnon sähköisistä palveluista. Seuraavaksi OmaVeroon siirtyy yhteisöjen tuloverotusasiointi.