Ohjelmistokehittäjien tietoon 1/2018

Verohallinnon tiedote, 22.1.2018

Oma-aloitteiset verot

Maahantuonnin alv ilmoittaminen alkaa 1.1.2018. Koskee verokautta 2018

Ilmoittimen tammikuun versiopäivityksen tuotantoon siirtopäivä siirtyy 

Päivitys testiympäristöön on tehty 16.1.2018 ja tuotantoon siirto tapahtuu 29.1.2018.
Päivityksessä mm.

  • Virheenkorjauksia:
    • Tietovirroilta VSPUERIE ja VSLAINAE poistettiin tarkistus, jonka mukaan tiedot 010 ja 083 eivät voineet olla samoja.
    • Veroilmoituksella oma-aloitteista veroista, muun oma-aloitteisen veron tiedot (VSRMUUKV), on korjattu apteekkiveron tarkistusta verokausi on aina vuosi ja lisätty tarkistus, verokausi voi olla vuosi vain verolajille apteekkivero.
  • Suuren xml-aineiston jättäminen Ilmoittimelle taustakäsittelyyn on päivityksen jälkeen mahdollista.

Tarkemmat tiedot Ilmoitin.fi-palvelun Ajankohtaista-osiosta.

Julkaistut tietuekuvaukset ja muut ohjeet

Yhteisöjen tuloveroilmoitusten 2018 pää- ja liitelomakkeita vastaavat tietuekuvaukset on julkaistu. Lisäksi lomakeyhdistelmät taulukko on päivitetty vuosiriippuvaiseksi. Tietuekuvaukset Access- ja Excel-taulukkoina julkaistaan tuotantoonsiirron yhteydessä.

Vuodelta 2018 annettavien vuosi-ilmoitusten tietuekuvaukset on julkaistu. Päivitetyt tietuekuvaukset löytyvät vero.fi:stä. Samassa osoitteessa julkaistaan myös piakkoin tiedote Vuoden 2018 vuosi-ilmoitusten muutokset ja aikataulut.

Katso palvelun varmenteet ovat muuttuneet

Katso-palvelun SSL varmenteet vaihtuivat 16.1.2018. Varmenteiden vaihtuminen koski ApiTaMo-asiakassovellusten käyttäjiä. Varmenteiden vaihtuminen aiheutti osalle käyttäjistä ongelmia ilmoittamisessa, koska asiasta ei ehditty tiedottaa ajoissa. Verohallinto pahoittelee asiasta aiheutunutta vaivaa.

Asiasta voit lukea lisää Ilmoittimen uutisesta.

TLSv1.0 ja TLSv1.1 protokollat poistuvat käytöstä

Varmenteiden vaihdon yhteydessä Katson testiympäristössä (testi.ilmoitin.fi) on vaihdettu ainoaksi hyväksytyksi SSL kättelyprotokollaksi TLSv1.2. Vanhempaa protokollaversiota käytettäessä ApiTamo-asiakassovelluksen tunnistautuminen ei enää onnistu. Tuotantoympäristössä (www.ilmoitin.fi) vastaava muutos tapahtuu kevään aikana. Tuotantoympäristön (www.ilmoitin.fi) vaihtoajankohdasta tulee myöhemmin lisää tietoa.

Ohjelmistotalojen ja Verohallinnon yhteistyöpäivä pidettiin 23.11.2017

Ohjelmistokehittäjille suunnattu yhteistyöpäivä järjestettiin marraskuussa. Tilaisuuden aikana esitetyt kysymykset ja vastaukset sekä päivän materiaalit löydät vero.fi:stä.

Seuraava ohjelmistotalopäivä järjestetään toukokuussa 2018.


Yhteydenotot ja kysymykset
ohjelmistotalot(at)vero.fi