Menossa kesätöihin? Hae uusi verokortti verkosta

Verohallinnon tiedote, 17.5.2017

Tarvitset verokortin lyhyttäkin kesätyötä tai palkallista harjoittelua varten. Vältät 60 %:n ennakonpidätyksen toimittamalla työnantajallesi verokortin ajoissa ennen ensimmäistä palkanmaksua.

Touko-kesäkuussa moni toisen ja kolmannen asteen opiskelija suuntaa kesätöihin. Verohallinnon #Kesätyöt -kampanja muistuttaa tarvittaessa tekemään uuden verokortin netissä.

Verokortin voi tulostaa itse

Verohallinto on lähettänyt kaikille yli 15-vuotiaille alkuvuodesta verokortin. Kesätöihin menijät voivat käyttää sitä tai tarvittaessa tilata ja tulostaa uuden verokortin osoitteesta vero.fi/verokortti. Tulostamalla verokortti on heti käytössä.

Verokortin teon avuksi olemme tehneet ohjevideon nuorille verokortin teosta Verokortti verkossa -palvelussa sekä ohjekirjeen kesätöihin menijöille. Jos verokortin teko ei onnistu ohjeista huolimatta, saat apua chattailemalla kanssamme arkisin klo 9−16.15 osoitteessa vero.fi/verokortti.

Verokortti verkossa -palvelussa voit asioida vuorokaudenajasta riippumatta. Verokortin tilaaminen vaatii henkilökohtaiset pankkitunnukset.

Verokampukselta lisäapua verotukseen

Verokampus.fi on nuorten verotuksen tietopankki. Verokampus on perustettu, jotta nuoret voisivat ottaa veroasiansa alusta alkaen haltuun. Verotus ei aina ole kovin yksinkertaista, ja se saattaa aiheuttaa hämmennystä. Verokampuksella käsitellään nuoria koskevia veroasioita mielenkiintoisesti ja käytännönläheisesti. Sivustolta löytyy myös visojen ystäville Verokurko-visa, jossa voi testata oman verotietämyksen.

Löydä: lisätietoja opiskelijan verokortista ja sen hankkimisesta vero.fi:stä
Tutustu: verokortteihin Verohallinnon Facebook-sivulla.