Kiinteistöverotuspäätökset saapuvat maaliskuussa

Verohallinnon tiedote, 9.3.2017

Kiinteistöverotuspäätökset 2017 saapuvat kiinteistönomistajille maaliskuun loppuun mennessä. Tarkista kiinteistöverotuspäätös. Jos tiedoissa on korjattavaa, täydennä tiedot kätevästi verkossa.

Tarkista postitse saapunut kiinteistöverotuspäätös. Jos kaikki tiedot ovat oikein, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos tiedoissa on korjattavaa tai täydennettävää, tee muutokset Kiinteistötiedot verkossa -palvelussa.

Verkossa ilmoittaminen on helppoa, sillä palvelu ohjaa ilmoittamisessa. Näin myös virheiden mahdollisuus vähenee.

Kiinteistöveroilmoituksen viimeinen korjauspäivä on merkitty etusivulle. Se on joko 9.5.2017 tai 16.5.2017. Yhteisöjen ja yhteisetuuksien viimeinen palautuspäivä on 2.5.2017.

Jos kiinteistöveron määrää muutetaan, saat korjatun kiinteistöverotuspäätöksen elokuussa. Säilytä kuitenkin vanha kiinteistöverotuspäätös ja sen liitteinä olevat tilisiirtolomakkeet. Vuoden 2017 kiinteistöveron eräpäivät ovat 4.9. ja 16.10.

Maksu menee ajallaan, kun tilaat e-laskun

Kiinteistöverosta kannattaa tilata e-lasku. Kiinteistöveron maksaminen e-laskulla tai suoramaksulla on vaivatonta eikä veron eräpäivä unohdu. E-laskutilauksen voi tehdä verkkopankissa vaikka heti. Jos et käytä verkkopankkia, voit ottaa käyttöön suoramaksun sopimalla siitä pankkisi kanssa. Kun tilaat e-laskun kiinteistöverosta, saat e-laskun myös mahdollisesta jäännös- ja ennakkoverosta.

Kysy neuvoa chatissa

Voit kysyä neuvoa Kiinteistötiedot verkossa -palvelusta löytyvästä chatista. Asiakaspalvelijat auttavat reaaliaikaisesti palvelun käyttöön tai kiinteistötietojen muutosten tekemiseen liittyvissä asioissa.

Voit etsiä vastausta myös vastauspankista. Vastauspankkiin on koottu kysymyksiä ja vastauksia aiheesta kiinteistöverotus. Jos omaan kysymykseen ei löydy vastausta aiemmin kysytyistä, vastauspankkiin voi jättää oman kysymyksen.

 

Lue lisää: