Kiinteistöveron ensimmäisen erän eräpäivä on 4.9.

Verohallinnon tiedote, 29.8.2017

Kiinteistöveron ensimmäisen erän eräpäivä on 4. syyskuuta. Olet saanut tilisiirrot maksamista varten keväällä lähetetyn kiinteistöverotuspäätöksen mukana. Jos olet tilannut kiinteistöverosta e-laskun, voit käydä hyväksymässä sen verkkopankissasi.

Jos maksutietosi ovat kateissa, voit tiedustella niitä esimerkiksi vero.fi:n chatista (vero.fi/kiinteistoveronmaksaminen) 1.-5.9. klo 9-16.15 välisenä aikana. Eräpäivänä 4.9. chat on auki klo 19 asti.

Maksamattomasta kiinteistöverosta lähetetään vain yksi maksumuistutus

Jos et maksa kiinteistöveroa eräpäivään mennessä, verolle on maksettava 7 % viivekorkoa. Viivekoron voit maksaa samalla kertaa kuin varsinaisen veron. Viivekoron määrän lasket helposti viivekorkolaskurilla (vero.fi/viivekorkolaskuri).

Maksamatta jääneestä kiinteistöverosta saat maksumuistutuksen. Muista, että kiinteistöverosta lähetetään vain yksi maksumuistutus, jonka jälkeen vero lähtee ulosottoon.

Tilaa kiinteistöveron toisesta erästä e-lasku

Mikäli kiinteistöverosi määrä on 170 euroa tai enemmän, se on jaettu kahteen erään. Kiinteistöveron toisen erän eräpäivä on 16.10. Jos et ole vielä e-laskuasiakas, voit tilata kiinteistöveron toisesta erästä e-laskun 25.9. mennessä. Lue lisää: vero.fi/e-lasku