Asunto- ja kiinteistöyhteisö, anna veroilmoitus sähköisesti marraskuusta alkaen

Verohallinnon tiedote, 22.9.2017

Asunto- ja kiinteistöyhteisön on annettava veroilmoitus 4 liitteineen sähköisesti marraskuusta 2017 alkaen. Sähköisessä ilmoittamisessa on monia hyötyjä – se on turvallista, nopeaa ja vähentää virheiden määrää. Nykyisin jo 80 % yhteisöistä antaa veroilmoitukset verkkopalveluissa.

OmaVero korvaa Yhteisöjen veroilmoituspalvelun

Asunto- ja kiinteistöyhteisö voi antaa veroilmoituksensa marraskuusta 2017 lähtien OmaVero-palvelussa (vero.fi/omavero). Muita vaihtoehtoja ovat Ilmoitin.fi tai kaupalliset Tyvi-palvelut, kuten aikaisemminkin. Lue lisää.

Yhteisö tarvitsee Katso-tunnisteen, jotta voi antaa veroilmoituksensa sähköisesti. Jos yhteisöllä ei ole vielä Katso-tunnistetta, nyt kannattaa hankkia sellainen. Vaihtoehtoisesti voit valtuuttaa kirjanpitäjän antamaan veroilmoitukset sähköisesti. Yhteisöllä voi olla käytössään erilaisia Katso-rooleja. Katso-rooleihin tulee myös muutoksia marraskuussa – lue niistä lisää täältä.

Lokakuun 2017 jälkeen Yhteisöjen veroilmoituspalvelussa ei enää voi antaa veroilmoituksia, mutta palvelu jää auki katselutilaan. 2.5.2018 asti voit esimerkiksi ottaa Yhteisöjen veroilmoituspalvelusta talteen veroilmoituksia, jotka olet antanut palvelussa aikaisemmin. Näitä ei kokonaisuudessaan tuoda OmaVeroon.

Veroilmoitus paperilla vain erityisestä syystä

Veroilmoituksen voi jatkossa antaa paperilla vain erityisestä syystä – esimerkiksi silloin, jos sähköinen ilmoittaminen on teknisen esteen vuoksi mahdotonta. Tätä varten ei tarvitse hakea erillistä lupaa eikä syytä tarvitse kertoa etukäteen. Jos annat veroilmoituksen jatkossa paperilla, Verohallinto voi kysyä siihen syytä verovalvonnan yhteydessä.

Jos asunto- tai kiinteistöyhteisön veroilmoitus on annettu paperilla ennen 1.11.2017, veroilmoitusta ei kuitenkaan tarvitse antaa uudelleen.

Muutoksia viitenumeroihin

Veroja maksettaessa käytetään marraskuusta 2017 alkaen verolajin omaa viitenumeroa. Verolajin viitettä käyttämällä maksu kohdistuu oikealle verolajille. Lue lisää.

 

Lue lisää muista marraskuun 2017 muutoksista Verotuksen muutoksia –sivustolta.

Omat sivut vero.fi:ssä: Asunto- ja kiinteistöyhteisö.