Anna arvonlisäveroilmoitus sähköisesti viimeistään 13.3.

Verohallinnon tiedote, 3.3.2017

Sähköinen ilmoittaminen on tullut pakolliseksi 1.1.2017 ja sen jälkeen alkavilta verokausilta. Oma-aloitteisten verojen ilmoitukset, kuten arvonlisäveroilmoituksen, voit antaa esimerkiksi Verohallinnon OmaVero-palvelussa. Oma-aloitteisten verojen seuraava eräpäivä on 13.3.2017.

OmaVero (vero.fi/omavero) korvasi vuodenvaihteessa Verotili-palvelun. Ilmoituksia voi antaa sähköisesti myös esimerkiksi suoraan taloushallinto-ohjelmistojen kautta tai lähettämällä ohjelmiston muodostaman tiedoston Verohallinnon Ilmoitin.fi-palvelun avulla.

Voit antaa veroilmoituksen paperilomakkeella ainoastaan erityisestä syystä. Jos ilmoituksen antaminen sähköisesti on esimerkiksi teknisen esteen vuoksi mahdotonta, ilmoituksen voi antaa edelleen myös paperilla.

Lomakkeen saa myös tilattua Verohallinnon palvelunumeroista 029 497 014 tai 029 497 008, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tulostaa sitä.

Paperilla ilmoittamista varten ei tarvitse hakea erillistä lupaa, eikä syytä paperi-ilmoittamiseen ole tarpeen kertoa etukäteen Verohallintoon. Tiedustelemme paperi-ilmoittajilta erityistä syytä verovalvonnan yhteydessä. Verohallinto suhtautuu kuitenkin joustavasti asiaan.

Paperi-ilmoitukset on jatkossa annettava samaan aikaan kuin sähköisesti annetut ilmoitukset, oma-aloitteisten verojen yleisenä eräpäivänä (kuukauden 12. päivä).