Vuosi-ilmoituksen voi antaa nyt myös verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla

Verohallinnon tiedote, 12.12.2016

Vuosi-ilmoitusten lähettäminen sähköisesti on muuttunut helpommaksi. Vuosi-ilmoitukset voi antaa jatkossa tunnistautumalla palveluihin verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Suurimman osan vuosi-ilmoituksista voi antaa verkkolomakkeilla Suomi.fi:ssä. Verkkolomakkeen voi lähettää tunnistautumalla palveluun nykyisin myös verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla. Myös Katso-tunniste on käytössä, mutta se ei ole enää pakollinen. Jos palkanlaskennassa on käytetty pientyönantajien Palkka.fi-palvelua, vuosi-ilmoitukset lähtevät palvelusta automaattisesti.

Katso-valtuutukseen on tullut kevennyksiä Ilmoitin.fi:ssä

Ilmoitin.fi-palvelussa vuosi-ilmoitukset voi antaa sähköisesti tiedostona tunnistautumalla palveluun verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla. Ilmoitin.fi:ssä vuosi-ilmoituksen antaminen Katso-tunnisteella onnistuu edelleen. Katso-tunnisteeseen liittyviä valtuuksia on kevennetty siten, että tietyillä Katso-rooleilla (pääkäyttäjä, vuosi-ilmoittaja) ilmoitukset voi antaa ilman asiakkaan myöntämää valtuutusta. 

Vuosi-ilmoitus on annettava sähköisesti viidestä tai useammasta tulonsaajasta

Verovuodesta 2016 alkaen työnantajan tai muun suorituksen maksajan on annettava tiedot sähköisesti, jos vuosi-ilmoitus koskee viittä tai useampaa tulonsaajaa.

Velvollisuus antaa tiedot sähköisesti ei koske luonnollista henkilöä eikä kuolinpesää.

Lue lisää vuosi-ilmoituksista ja tutustu sähköisiin ilmoitusvaihtoehtoihin:
Vuosi-ilmoitus sähköisesti
Vuosi-ilmoituksen antaminen
Katso-tunnistus