Virolaisille rakennusalan työntekijöille veronumeroja Tallinnasta

Verohallinnon tiedote, 11.2.2016

Suomen ja Viron verohallinnot ovat aloittaneet kokeiluluontoisen veronumerojen myöntämiseen liittyvän yhteistyön. Tallinnassa veronumeron myöntää suomalainen verovirkailija.

Tallinnan verotoimistossa myönnetään veronumeroita kokeiluluonteisesti Suomeen tuleville rakennusalan työntekijöille. Kokeilun tavoitteena on sujuvoittaa veronumeroiden antamista ja tehdä prosessista mahdollisimman asiakasystävällinen. Veronumeron saaminen ennen Suomeen tuloa nopeuttaa työn aloittamista.

- Verohallinnot ovat tehneet yhteistyötä aikaisemminkin. Nyt päätimme kokeilla, miten yhteistyöllä voidaan parantaa asiakaspalvelua. Toivomme, että kokeilun myötä löydämme myös mahdollisia pidempikestoisia yhteistyömalleja asiakaspalveluun, kertoo pääjohtaja Pekka Ruuhonen.

Julkisesta veronumerorekisteristä voi tarkistaa rakennustyömaalla työskentelevän henkilön etu- ja sukunimen sekä hänen veronumeronsa perusteella, onko henkilön tiedot merkitty veronumerorekisteriin. Virolaiset ovat suurin yksittäinen rakennusalalla työskentelevä ulkomaalaisryhmä Suomessa. Tällä hetkellä virolaisia on merkitty veronumerorekisteriin 42 499.