Verotuksen muutoksia 2017 -sivusto on avattu

Verohallinnon tiedote, 27.5.2016

Ensi vuosi tietää paljon muutoksia varsinkin niille asiakkaille, jotka ilmoittavat ja maksavat oma-aloitteisia veroja, kuten arvonlisäveroa tai työnantajasuorituksia. Vasta avattu sivustomme kertoo tulevista muutoksista.

Oma-aloitteisten verojen menettelyihin on ehdotettu merkittäviä muutoksia vuoden 2017 alusta: muun muassa ilmoitusten korjausmenettely muuttuu, ilmoitukset tulee antaa sähköisesti ja uusi palvelu OmaVero korvaa nykyisen Verotili-palvelun. Kaavailluista muutoksista suurin osa pohjautuu hallituksen esitykseen lakimuutoksista (HE 29/2016). Esitys on annettu eduskunnalle 17.3.2016.

Vaikka lakipakettia ei ole vielä eduskunnassa hyväksytty, kerromme jo tässä vaiheessa ehdotetuista muutoksista, jotta asiakkaamme voivat varautua niihin ajoissa. Siksi olemme julkaisseet Verotuksen muutoksia 2017 –sivuston. 

Sivustolla tuodaan esille asiat, joissa nykyinen menettely muuttuu ja joissa ensi vuonna tulee toimia toisin. Esimerkiksi, jos asiakkaan on tarpeen korjata ilmoitusta arvonlisäverosta, tulee se ensi vuonna tehdä niin, että antaa kokonaan uuden ilmoituksen, joka korvaa aiemman ilmoituksen tiedot. 

Lisää tietoa vuodenvaihteen muutoksista on tarjolla syksyllä, jolloin järjestämme asiakkaille muun muassa verkkoseminaareja. Tietoa niistä, lakipaketin etenemisestä ja eduskuntakäsittelyn lopputuloksesta saat seuraamalla Verotuksen muutoksia 2017 -sivustoa ja tilaamalla uutiskirjeemme yritysasiakkaille.