Verottaja kiinnostunut myös Bahaman tietovuodosta

Verohallinnon tiedote, 22.9.2016

Kuten aiempi Panaman tietovuoto, myös eilen julkisuuteen tullut Bahaman tietovuoto kiinnostaa Suomen verohallintoa. Tietojen saamiseksi toimimme yhteistyössä muiden verohallintojen ja viranomaisten kanssa. Uudesta tietovuodosta on jo käyty keskustelua muiden verohallintojen edustajien kanssa.

Mikäli tiedot saadaan verohallinnon käyttöön, pelkästään niiden pohjalta ei tehdä verotuspäätöksiä. Vuototiedot sisältävät pääasiassa suhdetietoja, joiden perusteella ei voida arvioida esimerkiksi piilotettua varallisuutta. Vuototietojen lisäksi tarvitaan muita vertailutietoja, joiden hankkiminen voi olla pitkäkestoinen prosessi. Verohallinto ei voi kommentoida yksittäiseen veronmaksajaan kohdistuvia toimia.

Laiton veronkierto missään muodossa ei ole hyväksyttävää, mutta kannattaa muistaa, että esimerkiksi veroparatiisimaassa sijaitsevan yrityksen omistaminen ei ole automaattisesti veronkiertoa, toteaa valvontapäällikkö Jarkko Orjala Verohallinnosta.

Tietovuotoihin liittyvää selvittelyä tehdään Verohallinnossa Kansainvälisen verotuksen riski-ilmiöt -projektissa, joka on ollut käynnissä jo useamman vuoden. Projektin tuloksista tiedotetaan syksyn kuluessa.