Veronumerorekisteriin on merkitty 1 064 559 henkilöä

Verohallinnon tiedote, 4.5.2016

Julkisesta veronumerorekisteristä voi tarkistaa rakennustyömaalla työskentelevän henkilön etu- ja sukunimen sekä hänen veronumeronsa perusteella, onko henkilön tiedot merkitty veronumerorekisteriin. Rekisteriin on merkitty nyt 1 064 559 henkilöä. Heistä 111 136:sta kansalaisuus on joku muu kuin suomi tai kaksoiskansalaisuus. Kotikunta ulkomailla on 40 271:llä.

– Vaikka työntekijälle on annettu veronumero, häntä ei automaattisesti merkitä veronumerorekisteriin, vaan merkintää on pyydettävä erikseen. Työntekijä voi esittää pyynnön puhelimitse tai asioimalla verotoimistossa henkilökohtaisesti, ylitarkastaja Sari Wulff Verohallinnosta muistuttaa.

Työnantajalla on mahdollisuus tilata työntekijöidensä veronumerot keskitetysti Verohallinnolta toimittamalla Verohallintoon työntekijöidensä henkilötunnukset. Verohallinto lähettää työntekijöiden veronumerot työnantajalle. Samalla työnantaja pyytää, että työntekijät merkitään rakennusalan veronumerorekisteriin. Sähköisestä menettelystä enemmän: työnantajan veronumeropyynnöt.

Veronumerorekisterissä olemisen voi tarkistaa osoitteesta vero.fi/veronumero. Massakyselyt kannattaa lähettää Ilmoitin.fi-palvelun kautta. Katso lisätietoa tietuekuvauksesta (pdf).