Veronpalautukset maksetaan tileille 29.11.

Verohallinnon tiedote, 29.11.2016
Päivitys 29.11.: Veronpalautukset on maksettu tänään asiakkaiden tileille.

Henkilöasiakkaiden veronpalautukset maksetaan pankkitileille 29.11. päivän aikana. Jäännösveron ensimmäisen erän eräpäivä on 25.11.

Veronpalautus maksetaan ilmoittamallesi pankkitilille 29.11. Jos et ole ilmoittanut tilinumeroasi Verohallinnolle viimeistään 18.11., veronpalautus maksetaan maksuosoituksena 7.-9.12. alkaen OP Ryhmän osuuspankin konttoreista. Ota mukaan saamasi ilmoituskirje sekä virallinen henkilötodistus. Veronpalautus on lunastettavissa 28 päivää maksuilmoituksen päiväyksestä.

Jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on 25.11. 

Verovuoden 2015 jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on 25.11. Toinen erä maksetaan viimeistään 1.2.2017. Jäännösvero on jaettu kahteen erään, mikäli sen suuruus on 170 euroa tai enemmän. Jos olet tilannut jäännösverosta e-laskun, se saapuu verkkopankkiin noin 2 viikkoa ennen eräpäivää.

Veronkuittaus voi vähentää palautuksen määrää

Jos sinulla on maksamatta jääneitä veroja, Verohallinto tekee veronkuittauksen eli käyttää veronpalautustasi maksamattomiin veroihin. Verohallinto voi käyttää veronpalautusta myös niihin verovelkoihin, joista olet vastuussa.

Palautus on voitu kuitata verotilille, jos verotilillä on ollut miinussaldoa. Kuittausilmoitus on marraskuun tiliotteella. Verotilin ajantasaiset tiedot löydät Verotili-palvelusta.

Lisätietoa:
Henkilöasiakkaan veronpalautukset
OP-Pohjolan ohje maksuosoituksen eli saapuneen rahalähetyksen lunastamisesta (www.op.fi)