Verohallinto ei toimi yhteistyössä pikalainoja myöntävien yritysten kanssa

Verohallinnon tiedote, 5.9.2016

Verohallinto maksaa veronpalautukset 29.11.2016 asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille. Jos ilmoitat pikalainayrityksen tilinumeron veronpalautuksen saamiseksi etukäteen, tilinumero jää Verohallinnon asiakastietoihin. Verohallinnon tiedoissa voi olla kerrallaan vain yksi tilinumero.

Pikalainoja myöntävät yritykset markkinoivat parhaillaan pikalainoja veronpalautusta vastaan. Huomaathan, että jos ilmoitat lainan myöntäneen yrityksen tilinumeron veronpalautusta varten, se tallennetaan tilinumeroksesi Verohallinnon asiakastietoihin. Tällöin myös mahdolliset tulevat veronpalautukset maksetaan tuolle tilille, kunnes tilinumero muutetaan. Ilmoita uusi tai muuttunut tilinumerosi (vero.fi/tilinumero).

Pikalainaa hakeva asiakas toimii omalla riskillään. Verotus päättyy vasta lokakuun lopussa ja veronpalautus voi vielä muuttua. Veronpalautus voidaan myös kuitata tai ulosmitata, jos asiakkaalla on verovelkoja tai muuta ulosmitattavaa. Tästä syystä se ei ole varma vakuus ja asiakas toimii lainaa hakiessaan omalla riskillään.