Verohallinnot tekevät yhteistyötä Panama-tietojen saamiseksi

Verohallinnon tiedote, 15.4.2016

Pariisissa 13.4.2016 kokoontunut OECD:n tietojenvaihtoverkosto JITSIC oli yksimielinen siitä, että Panama-tietovuoto edellyttää tehostettua kansainvälistä yhteistyötä.

Verohallinnon edustajat osallistuivat 13.4.2016 Pariisissa OECD:n alaisen ja tietojenvaihtoon keskittyvän JITSIC-verkoston kokoukseen. Kokouksessa päätettiin yhteisestä toimintasuunnitelmasta, jonka tavoitteena on muun muassa saada Panama-aineisto verohallintojen käyttöön.  

– Suomen verohallinto tulee olemaan aktiivisesti mukana sovitussa yhteistyössä, jota JITSIC koordinoi. Myös muita foorumeja, kuten pohjoismaista yhteistyötä, hyödynnetään aktiivisesti, ylijohtaja Sanna Alamäki kertoo.

Verohallinto on käynyt keskustelua aineistoon liittyvistä näkökohdista erityisesti pohjoismaisten verohallintojen kanssa. Suomen verohallinnolla ei vielä toistaiseksi ole käytössään Panama-tietovuodon asiakirjoja.

– Salassapitosäännösten vuoksi emme voi kommentoida toisilla mailla mahdollisesti hallussa olevia tietoa, Alamäki muistuttaa.

Panama-tietovuodosta on tietoa vero.fi:n Veroparatiisit-sivulla, jonne on myös koottu vastauksia yleisimpiin veroparatiiseja käsitteleviin kysymyksiin. Lue myös Panama-aihetta koskeva lehdistötiedote.