Verkossa tehtyjen verokorttien määrä kasvaa tasaisesti

Verohallinnon tiedote, 15.2.2016

Verokortti verkossa -palveluun suuntasi tammikuussa jälleen ennätysmäärä asiakkaita, yli 60 prosenttia kaikista verokorttiaan muuttaneista. Automaattisesti kotiin tullut verokortti kävi sellaisenaan yhä useammalle.

Muutosverokortteja on tehty vähemmän kuin vuotta aiemmin. Silti vuoden kiireisimpänä aikana verokorttiaan muuttavat sadattuhannet asiakkaat. Tammikuussa verokorttimuutoksia tehtiin noin 400 000 kappaletta.

Verokorttiin voi tehdä muutoksia läpi vuoden. Verohallinto kannustaa tekemään kiireettömät muutokset vasta myöhemmin.

- Pienet vaihtelut esimerkiksi palkassa eivät useinkaan juuri vaikuta veroprosenttiin. Lisäksi joskus muutosten todellinen tarve on paremmin selvillä vasta vaikkapa syksyllä, neuvoo ylitarkastaja Kaj Hoffren.

Tee muutokset Verokortti verkossa -palvelussa

Verohallinnon puhelinpalvelu ruuhkautuu alkuvuodesta, joten muutokset kannattaa tehdä verkossa.

- Verkossa voi asioida silloin kun itselle sopii, koska palvelu on auki 24/7. Verokortin muuttamisen yhteydessä verkossa kysytään samat asiat kuin verotoimiston kanssa asioitaessa. Palvelussa voi myös yleensä tulostaa verokortin saman tien, joten se on heti käytössä, Hoffren kertoo.

Kysy neuvoa chatissa

Verokortti verkossa -palvelusta löytyvästä chatista kannattaa kysyä neuvoa. Asiakaspalvelijat auttavat reaaliaikaisesti palvelun käyttöön tai verokorttimuutosten tekemiseen liittyvissä asioissa. Jo noin 45 000 asiakasta on saanut chatissa apua verokortin tilaamiseen.

Omaan kysymykseen voi etsiä vastausta myös julkisesta vastauspankista.  Vastauspankkiin on koottu kysymyksiä ja vastauksia aiheesta Verokortti vuodelle 2016. Jos omaan kysymykseen ei löydy vastausta aiemmin kysytyistä, vastauspankkiin voi jättää oman kysymyksen.

Muistilista verokorttia varten

  1. Varmista, että työnantajallasi on verokortin tiedot

Jos työnantaja on pyytänyt ennakonpidätystiedot Verohallinnosta sähköisesti, työntekijän ei tarvitse toimittaa työnantajalle verokorttia Työnantaja kertoo, tarvitaanko paperinen verokortti.

Muutosverokortti pitää toimittaa tai esittää työnantajalle aina. Verokortti kannattaa viedä työnantajalle hyvissä ajoin ennen palkanmaksua.

  1. Tarkista, tarvitseeko verokorttiin tehdä muutoksia

Automaattisesti 4,6 miljoonalle asiakkaalle kotiin tuleva verokortti käy usein sellaisenaan, eikä siihen tarvitse tehdä muutoksia. Tarkista kuitenkin veroprosentin perusteena olevat tulot ja vähennykset.

Verokortista löydät myös henkilökohtaisen veronumerosi.  Veronumero tarvitaan kuvalliseen henkilökorttiin, jos työskentelet rakennustyömaalla.

Veroprosenttilaskurilla voit kokeilla, onko veroprosenttisi sopiva.

  1. Tee mahdolliset muutokset verkossa

Ovatko elämäntilanteesi tai tulosi muuttuneet? Kotiin tullut verokortti ei silloin ehkä ole sopiva. Uuden verokortin saat helposti ja nopeasti osoitteesta vero.fi/verokortti.

Muutosverokortin voit joko tulostaa itse tai tilata postitse kotiin tai suoraan työnantajalle. Tulostettu verokortti on heti käyttövalmis.

  1. Chattaile verottajan kanssa tai kokeile vastauspankkia

Vastaamme chatissa arkisin klo 9-16.15. Chat on helppo ja nopea tapa saada vastaus kysymykseen. Löydät chat-kuvakkeen vero.fi:stä sivuilta, joissa chat on käytössä. Hae annettuja vastauksia tai tee oma kysymys Vastauspankissa.