Tyvi-operaattoreiden palveluihin muutoksia

Verohallinnon tiedote, 20.10.2016

Osa Tyvi-operaattoreiden ilmaisista palveluista muuttuu lähiaikoina maksullisiksi. Vaihtoehtona maksullisille palveluille ovat Verohallinnon omat ilmoituspalvelut.

Yritykset voivat eri sähköisiä kanavia pitkin antaa Verohallinnolle veroilmoituksia esimerkiksi arvonlisäverosta ja työnantajasuorituksista. Ilmoituspalveluja tarjoavat Verohallinto ja Tyvi-operaattorit. Lisäksi ilmoituksia voi antaa suoraan joidenkin taloushallinto-ohjelmien kautta Ilmoitin.fi-palvelussa. 

Osa Tyvi-operaattoreiden aiemmin ilmaisista palveluista muuttuu maksullisiksi lähiaikoina. Muutos liittyy Verohallinnon ja Tyvi-operaattoreiden välisiin uusittuihin sopimuksiin.

Vaihtoehtona maksullisille ilmoituspalveluille ovat Verohallinnon omat ilmoituspalvelut. Esimerkiksi kausiveroilmoituksia voi antaa Verotili-palvelussa ja vuosi-ilmoituksia Suomi.fi:ssä.

Palvelun vaihdossa huomioitava ilmoitusten arkisto

Jos yritys tai muu asiakas vaihtaa Tyvi-operaattorin palvelusta Verohallinnon palveluun, on tärkeää huomioida että, ilmoitusten arkisto ja lähetyshistoria eivät siirry vaihdossa mukana. Verotili-palvelussa kuitenkin näkyvät annettujen ilmoitusten perusteella muodostuneet tilitapahtumat, vaikka ilmoitukset olisi annettu Tyvi-operaattorin kautta aiemmin.

Ensi vuoden alussa uusi OmaVero-palvelu korvaa Verotili-palvelun. Jos asiakas ennen muutosta on antanut ilmoituksia Verotilin kautta, ilmoitustiedot siirtyvät automaattisesti OmaVeroon. Asiakas pääsee kirjautumaan OmaVeroon samoilla Katso-tunnisteilla, joita hän on käyttänyt Verotili-palvelussa.

Lue lisää ilmoitusvaihtoehdoista:

Kausiveroilmoitus sähköisesti
Vuosi-ilmoitus sähköisesti
Veroilmoitus sähköisesti