Osakeyhtiön veroilmoitukseen apua chatista ja sähköisyydestä

Verohallinnon tiedote, 24.3.2016

Tilikautensa joulukuussa päättäneiden osakeyhtiöiden ja muiden yhteisöjen on annettava veroilmoitus viimeistään 2.5. Suosittelemme sähköistä veroilmoitusta.

Sähköinen veroilmoitus vähentää veroilmoituksella olevien virheiden määrää, ja samalla asiakas välttyy turhilta selvityspyynnöiltä. Osakeyhtiöt ja muut yhteisöt voivat antaa veroilmoituksen sähköisesti usealla tavalla:

1) Syöttämällä tiedot esimerkiksi Yhteisöjen veroilmoituspalvelussa, jossa osa yrityksen tiedoista on jo valmiina. Palvelu ohjaa tietojen antamista ja tekee laskutoimituksia asiakkaan puolesta.

2) Lähettämällä veroilmoituksen valmiina veroilmoitustiedostona suoraan kirjanpito-ohjelmasta tai esimerkiksi Ilmoitin.fi:n kautta.

Sähköistä veroilmoitusta varten ilmoittajalla pitää olla käytössä Katso-tunniste, jota voi hakea osoitteessa yritys.tunnistus.fi. Tunnisteen saamiseen voi mennä pari päivää. Veroilmoitus liitteineen on kokonaisuudessaan annettava joko sähköisesti tai paperilla.

Vastauspankista ja chatista apua

Puhelinpalvelun lisäksi osakeyhtiöt voivat hakea vastauksia veroilmoitusta koskeviin kysymyksiinsä verkkopalveluistamme. Vastauspankissa on asiakasryhmittäin valmiina kysymyksiä ja vastauksia. Siellä voi myös julkaista oman kysymyksen, johon vastataan parin työpäivän sisällä. Chatissa keskustelu asiakaspalvelijan kanssa onnistuu välittömästi arkisin klo 9-16.15.

Tarkista maksettu ennakkovero ennen 2.5.

Jos osakeyhtiön tilikauden tulos osoittaa, että ennakkoon maksettu vero ei riitä kattamaan lopullista tuloveron määrää, yritys voi oma-aloitteisesti maksaa puuttuvan määrän ennakon täydennysmaksuna. Jos maksun hoitaa ennen veroilmoituksen viimeistä jättöpäivää 2.5., välttyy yhteisökorolta.

Jos taas yhtiö on maksanut liikaa ennakkoveroa, kannattaa hakea ennakkoveron alentamista. Näin yritys saa liikasuorituksen takaisin jo ennen verotuspäätöksen valmistumista. Hakeminen tapahtuu veroilmoituksen jättämisen yhteydessä. Jos veroilmoitus annetaan sähköisesti, myös ennakkoveron muutoshakemuksen voi jättää sähköisesti.

Tarkkuutta tilinpäätöstietojen ilmoittamiseen

Verohallinto toimittaa veroilmoitusten liitteenä saadut tilinpäätöstiedot automaattisesti Patentti- ja rekisterihallitukselle (PRH) – edellyttäen, että tilinpäätöstiedot on toimitettu meille oikealla tavalla.

Jos osakeyhtiö jättää veroilmoituksen sähköisesti, tulee tilinpäätöstiedoiksi nimetä vain sellaiset tiedot, jotka halutaan kaupparekisterissä julkiseksi. Jos yhtiö asioi Ilmoitin.fi-palvelussa, on sen mahdollista käyttää tilinpäätösliitetyyppejä, jotka jäävät vain Verohallinnon käyttöön. Niitä voi käyttää, jos veroilmoituksen mukana annettavaa tilinpäätöstä ei ole vahvistettu. Tällöin yhtiön on myöhemmin toimitettava tilinpäätöksensä PRH:lle rekisteröitäväksi.

Jos osakeyhtiö antaa veroilmoituksen paperilla, välitämme meille toimitetut tilinpäätöstiedot automaattisesti PRH:lle, jos yhtiö on liittänyt veroilmoitukseensa lomakkeen 63 niin, että tilinpäätöstiedot on nidottu lomakkeeseen kiinni.


Lisätietoa: