Muutoksia oma-aloitteisten verojen maksamiseen heti vuodenvaihteessa

Verohallinnon tiedote, 19.12.2016

Verotili-palvelu poistuu käytöstä 28.12. klo 16.15 alkaen. OmaVero korvaa Verotili-palvelun Verohallinnon palvelukatkon päättyessä 3.1.2017. Veroja voi maksaa normaalisti tilisiirrolla myös palvelukatkon aikana.

Verotili-palvelu jää vielä toistaiseksi katselukäyttöön. Palvelussa voi edelleen katsoa ja tulostaa tiliotteita sekä sen kautta lähetettyjä ilmoituksia.

Verotiliotteen korvaa jatkossa OmaVerosta saatava yhteenveto, joka muodostetaan aina kuun lopussa. Verotiliviite poistuu ja tilalle tulee oma-aloitteisten verojen viite, jonka voi ottaa käyttöön 3.1.2017 alkaen OmaVerossa. Vanha verotiliviite toimii toistaiseksi, mutta uusi viite kannattaa kuitenkin ottaa käyttöön vuoden 2017 aikana.

Oma-aloitteisten verojen viitenumerojen massaluovuttaminen tilitoimistoille on mahdollista vasta myöhemmin ensi vuonna, joten siihen asti voi käyttää vanhoja verotilin viitenumeroita.

Uusi verotili- ja kausiveroilmoitusohjeet korvaava oma-aloitteisten verojen ilmoittamisen ja maksamisen ohjeistus julkaistaan vero.fi:ssä 2.1.2017.

Lue lisää maksamisen muutoksista
Lue lisää palvelukatkosta