Maksamattomia verotilillä olevia veroja ei merkitä loppuvuonna verovelkarekisteriin

Verohallinnon tiedote, 23.11.2016

Verohallinnon tietojärjestelmäuudistuksen vuoksi verotilin perintään siirtoja ei tehdä marras-joulukuussa 2016. Verotilillä olevia maksamattomia veroja ei merkitä loppuvuoden osalta verovelkarekisteriin, koska verovelan merkitseminen edellyttää erän poistamista verotililtä perintää varten.

Verovelkarekisterin sisältö on lain edellyttämässä tilassa myös sinä aikana, kun verotiliveroja ei merkitä rekisteriin. Ajantasaisin tieto maksamattomista veroista on nähtävissä verovelkatodistukselta. Verovelkatodistuksen voi tilata verkkopalvelusta (vero.fi/verovelkatodistus). Verovelkatodistus lähetetään Verohallinnon tiedoissa olevaan asiakkaan osoitteeseen. Verovelkatodistuksia ei toimiteta 29.12.2016 – 5.1.2017 väliseltä ajalta palvelukatkon vuoksi.

Palvelukatkosta johtuen myöskään kausiveroilmoituksia ei oteta vastaan 23.12.2016 – 3.1.2017 välisenä aikana. Jos asiakas on merkitty verovelkarekisteriin ilmoituspuutteiden vuoksi, hän ei voi korjata ilmoituspuutetta tänä ajankohtana. Veroilmoituksen oma-aloitteisista veroista voi antaa 3.1.2017 alkaen OmaVerossa.