Kuulutko tähän ryhmään – tarkista vuoden 2017 verokorttisi tiedot

Verohallinnon tiedote, 20.12.2016

Vuoden 2017 verokortteja postitetaan parhaillaan asiakkaille. Verohallinnossa huomattiin, että pienessä osassa verokortteja on virhe. Tiettyjen asiakkaiden tulotiedot ovat jääneet ottamatta mukaan laskentaan ja tästä seurauksena on yleensä liian pieni veroprosentti.

Kuulutko tähän ryhmään?

Sinulla on jotain seuraavista tuloista:

  • merityötuloa
  • kunnallisen perhepäivähoitajan palkkaa
  • perhe- tai omaishoitajan palkkiota
  • työkorvausta.

Jos kuulut tähän asiakasjoukkoon, tarkista verokorttisi ja ennakkoverojesi laskentaperusteet huolellisesti. Jos huomaat tiedoissa puutteita, hae muutosverokortti ja toimita se maksajalle.

Verokorttiin ja ennakkoveroihin on kätevintä tehdä muutokset Verokortti verkossa -palvelussa. Muutos onnistuu myös puhelimitse numerossa 029 497 000. Palvelunumero on alkuvuodesta kuitenkin ruuhkainen. Muutosverokortin saa myös verotoimistosta.

Valitettavasti virhe huomattiin vasta, kun verokortit oli jo toimitettu postin kuljetettavaksi. Jos olet jo ehtinyt hakea muutosverokortin vuodelle 2017, tämä tiedote ei koske sinua.

Pahoittelemme asiasta aiheutuvaa vaivaa.

Verohallinnon asiakaspalvelu on uuden tietojärjestelmän käyttöönoton vuoksi suljettu 29.12.2016–2.1.2017. Verokortti verkossa -palvelu toimii palvelukatkon aikanakin.