Katso-palvelun uudet ominaisuudet

Verohallinnon tiedote, 21.4.2016

Kevään 2016 aikana palvelussa on otettu käyttöön Hallinnoi valtuutuksia –näkymä, jossa organisaation ja työntekijän valtuutuksia voi hakea, peruuttaa ja kopioida.

Valtuutusten helpompaa hallinnointia on toivottu jo kauan toteutettavaksi Katso-palveluun. Esimerkiksi tilitoimistot ja kiinteistöhallinnon yritykset, joiden työntekijöillä voi tyypillisesti olla hyvin suuria määriä kohdennettuja asiakasyritysten valtuutuksia, hyötyvät uudesta ominaisuudesta.

Hallinnoi valtuutuksia –näkymässä valtuutusten haun ja peruuttamisen lisäksi valtuutuksia voidaan myös kopioida työntekijältä toiselle. Tätä voidaan hyödyntää esimerkiksi tilanteissa, joissa työntekijä on jäämässä vuorotteluvapaalle tai on muutoin pidempään poissa ja hänen sijaisensa tarvitsee vastaavia valtuutuksia sähköiseen asiointiin. Kopioi-toiminto mahdollistaa useiden työntekijälle kohdennettujen valtuutusten kopioinnin toiselle työntekijälle.

Toimintaohjeet löytyvät sivulta www.vero.fi > Syventävät vero-ohjeet > Sähköinen asiointi > Katso-tunnistus > Käyttäjän ohjeet > Katso-palvelun yksityiskohtaiset ohjeet.

Valtuutusten hallinnointiin liittyvissä kysymyksissä auttaa Verohallinnon vastauspankki tai Katso-tuki, 029 497 040. Katso-palveluun liittyvää palautetta ja kehitysehdotuksia voi antaa vero.fi-sivuston palautelomakkeen kautta.