Auto- ja valmisteverotus hoidetaan vuoden 2017 alusta Verohallinnossa

Verohallinnon tiedote, 27.9.2016

Auto- ja valmisteverotus siirtyy Tullista Verohallinnon hoidettavaksi vuodenvaihteessa 2017. Asiakkaalle muutoksen vaikutukset ovat vähäisiä ja pääosin auto- ja valmisteveron hoitaminen pysyy ennallaan. Käytännössä vain toimivaltainen viranomainen vaihtuu, mutta menettely ja lainsäädäntö säilyvät ennallaan.

Suurimmat muutokset koskevat puhelinpalvelun ja käyntiasioinnin uudelleenorganisointia. Huomioitavaa on myös, että tilinumerot muuttuvat. Uudet tilinumerot julkaistaan Vero.fi:ssä vuoden alussa.

Jokaisesta maahantuotavasta ajoneuvosta on annettava erikseen veroilmoitus. Edelleen ilmoituksen voi tehdä sähköisesti, sillä palvelu pysyy ennallaan.

Valmisteverotuksen osalta ovat edelleen samat sähköiset palvelut käytössä, joskin ne saavat muutoksen yhteydessä uudet nimet. Valmisteverotuksen osalta yritysasiakkaiden asiakaskohtaiset neuvontapalaverit jatkuvat.

Muutoksia palveluun vuoden 2017 alusta alkaen:

  • Sähköiset palvelut
    Sähköiset palvelut säilyvät pääosin ennallaan, joskin joidenkin palvelujen nimiä muutetaan. Palvelut löytyvät jatkossa vero.fi:n kautta.

  • Puhelinpalvelu
    Auto- ja valmisteverotuksen puhelinpalvelut organisoidaan uudelleen Verohallinnossa. Uusista palvelupuhelinnumeroista annetaan tarkempaa tietoa lähempänä vuodenvaihdetta.

  • Käyntiasiointi
    Autoverotuksen osalta vuoden 2017 alusta käyntiasiakkaita palvellaan Myyrmäessä maanantaisin ja torstaisin klo 9-15.

Lisäksi:
Vastauspankki ja Oma kysymys –palvelut avautuvat vuodenvaihteessa auto- ja valmisteverotukeen liittyen.