Ajalla 23.-31.12. ei voi antaa kausiveroilmoituksen ja arvonlisäveron yhteenvetoilmoituksen tietoja

Verohallinnon tiedote, 7.12.2016

Verohallinnon tietojärjestelmäuudistuksen vuoksi kausiveroilmoituksia, arvonlisäveron yhteenvetoilmoituksia ja korjausilmoituksia ei voi antaa sähköisesti ajalla 23.-31.12. Palvelukatkolla ei ole vaikutusta jos ilmoitat joulukuussa erääntyvien oma-aloitteisten verojen tiedot ajoissa.

Ilmoitukset sähköisesti

Ilmoita kausiveroilmoituksen ja arvonlisäveron yhteenvetoilmoituksen tiedot sähköisesti viimeistään 22.12.

Sähköinen ilmoittaminen on mahdollista seuraavan kerran OmaVerossa 3.1. alkaen ja muiden palvelujen kautta 1.1. alkaen. OmaVero korvaa Verotili-palvelun vuonna 2017.

Ilmoitukset paperilla

Kausiveroilmoitukseen joulukuun aikana tehtävät korjaustiedot paperi-ilmoituksella tulee antaa viimeistään 16.12. Näin toimimalla varmistat, että annetut ilmoitukset kirjatutuvat saapuneiksi ennen palvelukatkoa ja ne kirjautuvat ilmoitustietoihisi normaalin aikataulun mukaan.

Tietojärjestelmämuutoksesta aiheutuvan palvelukatkon vuoksi Verohallinto suosittelee, että annat tammikuussa erääntyvät ilmoitukset vasta ensi vuoden puolella. Tällä varmistat ilmoitustietojesi kirjautumisen oikea-aikaisesti.

Ilmoituksista ei tule lisää myöhästymismaksua palvelukatkon vuoksi.

Huomaathan että myös ilmoitusten korjaamistapa muuttuu, vuonna 2017 korjaukset tulee tehdä antamalla korvaava veroilmoitus sille verokaudelle, jolle virhe kohdistuu.

Sähköinen ilmoittaminen laajenee

Oma-aloitteiset verot tulee ilmoittaa sähköisesti vuoden 2017 verokausista lähtien. Paperi-ilmoituksen voi antaa vain erityisestä syystä, joka voi olla esimerkiksi toimivan tietoliikenneyhteyden puuttuminen. Paperi-ilmoittaminen ei edellytä erillistä ilmoitusta eikä hakemusta, Verohallinto tiedustelee paperi-ilmoittamisen syytä tarvittaessa.

Sähköistä ilmoittamista varten yritys tarvitsee Katso-tunnisteen, joka kannattaa hakea hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta. Yritys voi myös valtuuttaa tilitoimiston sähköiseen asiointiin Katso-tunnisteella tai sähköisen asioinnin valtakirjalla. Lue lisää tunnistautumisesta.

Kaikkia veroja voi maksaa normaalisti myös palvelukatkon aikana ja maksamalla välttyy mahdollisilta viivästysseuraamuksilta.

Lisätietoa:
vero.fi/palvelukatko
vero.fi/muutoksia 2017