Veroilmoitusten palautusaika on päättynyt

Verohallinnon tiedote, 14.5.2015

Viimeisten vuoden 2014 veroilmoitusten palautuspäivä oli 13.5. Samalla sulkeutui myös Veroilmoitus verkossa -palvelu, jossa annettiin tänä vuonna ennätysmäärä ilmoituksia.

Veroilmoitus verkossa -palvelu oli jälleen suositumpi kuin koskaan. Palvelun kautta veroilmoituksia palautettiin 755 000. Se on 42 000 enemmän kuin viime vuonna.

− Tulos on erinomainen – kiitos siitä kaikille verkossa ilmoittaneille. Uskon, että yksi syy hyviin lukuihin olivat Verorekkakiertue ja Pop up -verotoimisto, joissa autettiin tuhansia asiakkaita, kertoo ylitarkastaja Sirpa Rinne-Nirva.

Jos veroilmoituksen tiedoissa on korjattavaa, palautusajan päättymisen jälkeen ilmoitus täytyy toimittaa Verohallintoon paperisena.

Suurimman osan tarvitsee vain tarkistaa veroilmoitus

Esitäytetty veroilmoitus lähetetään vuosittain viidelle miljoonalle veronmaksajalle. Sitä korjaa noin 1,4 miljoonaa asiakasta. Lähes neljän miljoonan täytyy ainoastaan tarkistaa veroilmoitus, sillä monet tiedot ovat siinä jo valmiina.

Saat lokakuun loppuun mennessä korjatun verotuspäätöksen, jos täydensit tai korjasit esitäytettyä veroilmoitusta. Veronpalautukset maksetaan pankkitilille 3.12.2015. Jäännösveron eli tutummin mätkyjen 1. erän eräpäivä on 1.12.2015 ja toisen 2.2.2016.