Verohallinto vastaa nyt verkossa

Verohallinnon tiedote, 12.10.2015

Miten haen kotitalousvähennystä? Milloin veronpalautukset maksetaan?  Katso Vastauspankista, onko verokysymykseesi jo vastattu.

Verohallinto vastaa nyt asiakkaiden kysymyksiin verkossa.

Uudessa Vastauspankissa kysymykset ja vastaukset ovat julkisia, joten vastaukset hyödyttävät kaikkia asiakkaita. Tavoitteena on tuoda veroneuvonta helposti asiakkaiden saataville.

Kokeile ensin Vastauspankin hakutoimintoa. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit tehdä oman kysymyksen.

Virkailijat vastaavat kysymyksiin arkisin klo 9-16.15. Kysymyksen tekeminen ei vaadi rekisteröitymistä. Halutessasi saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun kysymykseesi on vastattu.

Aluksi palvelussa vastataan henkilöasiakkaiden ja yhteisöasiakkaiden tuloverotukseen sekä maksamiseen liittyviin kysymyksiin. Palvelu laajenee ensi vuoden maaliskuussa, jolloin Vastauspankissa vastataan kaikkia veroaiheita koskeviin kysymyksiin.

Kahdenvälisestä julkiseen

Vastauspankki korvaa sekä vero.fi-sivuston yhteydenottolomakkeilla että sähköisten palvelujen tukipyyntölomakkeilla esitetyt kysymykset, joihin on vastattu sähköpostitse.

Uusi palvelu korvaa myös vero.fi:n usein kysytyt kysymykset ja Suomi24-palstalla annetun veroneuvonnan. Verotiimi on palvellut Suomi24-palstalla vuodesta 2009 lähtien.

Tule mukaan kehittämään Vastauspankkia

Vero24-kokonaisuuden Vastauspankki ja Oma kysymys -palvelut on toteutettu ketterän kehittämisen menetelmillä. Nyt julkaistua ensimmäistä versiota päivitetään asiakas- ja virkailijakokemusten perusteella jatkuvasti paremmaksi. Kokeilemme myös yhteisöllistä kehittämistä, jossa niin asiakkaiden käyttökokemuksia kuin kehittäjien ideoita kuunnellaan.

Pääset Vastauspankkiin tästä