Uudet ytj.fi-sivut ovat selkeät ja helppokäyttöiset

Verohallinnon tiedote, 17.11.2015

Verohallinto ja Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) ovat uudistaneet yhteisen yritys- ja yhteisötietosivuston, ytj.fi:n. Sivusto avattiin 17. marraskuuta 2015. Uudistuksessa on panostettu erityisesti palveluiden ja tiedon löydettävyyteen, toimintojen helppouteen sekä selkeään ulkoasuun.  YTJ-logokin on uudistettu.

Yrityshakuun pääsee suoraan etusivulta

Uusi sivusto on rakennettu siten, että suosituimmat palvelut ovat välittömästi asiakkaan saatavilla. Etusivulta löytyy lähes 20 miljoonaa hakua vuodessa keräävä yrityshaku, jonka avulla asiakas voi tarkistaa esimerkiksi yrityksen perustiedot sekä sen onko yritys ennakkoperintärekisterissä tai onko yrityksellä verovelkaa.

Yrityshaussa yritysten perustietoja voi hakea Y-tunnuksella. Yritysten tietojen hakeminen on maksuton.

Yrityshaku on aikaisemmin tunnettu tietopalvelu-nimellä.

Ilmoittamisohjeet ja -lomakkeet löytyvät yritys- ja yhteisömuodoittain

Etusivulta on myös suora pääsy yritysten ja yhteisöjen ilmoituspalveluihin, joissa voi tehdä perustamis-, muutos- tai lopettamisilmoituksen. Esimerkiksi osoitteenmuutoksen voi tehdä kaikissa yritysmuodoissa sähköisesti ilman kustannuksia.

Osakeyhtiön perustamispalvelu löytyy myös sivuilta. Yli 40 prosenttia osakeyhtiöistä perustetaan käyttäen sähköistä perustamispalvelua.

Sähköinen asiointi laajenee ensi vuonna

Verohallinto ja PRH laajentavat parhaillaan sähköisiä muutosilmoituspalvelujaan, joihin pääsee ytj.fi-verkkosivuston kautta. Uudet palvelut avataan vuoden 2016 alkupuolella.

PRH:n ja Verohallinnon yhteistyö

PRH ja Verohallinto vastaavat yhdessä ytj.fi-verkkosivuston sisällöstä. Ulkoasun on suunnitellut Mainostoimisto Zeeland. Sivuston käytettävyys on testattu Adage Oy:ssä. Teknisestä toteutuksesta vastaa Abako Oy, jonka Stato 5 Portal -ohjelmistolla sivusto on toteutettu.

www.ytj.fi