Siirrä vuodenvaihteen veroasiat loppiaisen jälkeen

Verohallinnon tiedote, 30.12.2015

Verohallinto suosittelee puhelin- ja käyntiasiointia vasta loppiaisen jälkeisinä päivinä. Asiakaspalvelumme pystyy tarjoamaan 31.12.–4.1. palveluja uuden tietojärjestelmän käyttöönoton vuoksi vain osittain. Esimerkiksi Suomeen tuleville ulkomaisille työntekijöille ei voida antaa henkilötunnusta ja veronumeroa verotoimistoissa 31.12. tai 4.1.

Yritysten perustamis-, muutos- ja lopettamisilmoitusten tietojen välitys YTJ-järjestelmästä Verohallintoon on ollut poikki jo 15.12. alkaen. Tiedot ovat alkaneet taas välittyä Verohallintoon 4.1. 2016 alkaen.

Tietojärjestelmän käyttöönotto on ajoitettu vuoden vaihteeseen siten, että se haittaisi mahdollisimman vähän asiointia Verohallintoon. Pahoittelemme käyttöönotosta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Käyttöönoton aikana kertynyt työjono puretaan mahdollisimman nopeasti 4.1.2016 alkaen.

Perintö- ja lahjaveroa koskevat maksujärjestelyt uusitaan

Asiakkaiden perintö- ja lahjaveroa koskevat maksujärjestelyt uusitaan Verohallinnon järjestelmämuutosten vuoksi vuoden 2016 alusta alkaen. Asiakkaille lähetetään uusittu maksujärjestely ja sen maksuohjeet. Vanhan maksujärjestelyn suoritukset huomioidaan 28.12. 2015 asti. Jos asiakas on maksaa tämän jälkeen, hänen tulee vähentää maksamansa määrä uuden maksujärjestelyn ensimmäisestä erästä.

Verohallinto uudistaa tietojärjestelmänsä

Käyttöönotto on osa Verohallinnon sisäistä kehittämishanketta, jossa nykyiset verotuksen tietojärjestelmät korvataan yhdellä valmisohjelmistolla. Vanhat ohjelmistot korvautuvat neljässä vaiheessa. Nyt toteutettava ohjelmiston käyttöönotto on ensimmäinen.

Hankkeen tavoitteena on turvata verotuksen toimintavarmuus tulevaisuudessa sekä parantaa resurssien kohdentamista ja verovalvonnan edellytyksiä. Uudistuksen avulla pienennetään verotuksen kustannuksia ja verovajetta.

Lue lisää