Isännöitsijä – ilmoittamismenettely muuttuu

Verohallinnon tiedote, 31.12.2015

Asunto-osakeyhtiöiden ja muiden keskinäisten kiinteistöosakeyhtiöiden ilmoitusmenettely muuttuu. Vuoden 2016 alusta Verohallinnolle ilmoitetaan vain vastikkeettomat saannot, eikä esitäytettyä 102-lomaketta lähetetä enää tarkistettavaksi.

Vuodesta 2016 alkaen vastikkeettomat saannot ilmoitetaan Verohallinnolle kuukausittain. Ilmoita vastikkeettomaan saantoon perustuva omistajanvaihdos viimeistään osakeluetteloon merkitsemistä seuraavan kuukauden loppuun mennessä.

Esimerkki: Jos tieto merkitään osakeluetteloon 15.1.2016, ilmoitetaan omistajavaihdos Verohallinnolle 29.2.2016 mennessä.

Ilmoita sähköisesti

Jos taloyhtiössä on tapahtunut vastikkeettomia saantoja, ilmoita muutokset uudella sähköisellä verkkolomakkeella. Huomaa, että sinun ei tarvitse liittää saantoasiakirjaa sähköiseen ilmoitukseen.

Muutokset voi ilmoittaa myös paperilomakkeella, mutta tällöin kopiot saantoasiakirjoista on liitettävä ilmoitukseen

Tarvitset Katso-tunnisteen

Jos ilmoitat tietoja asunto-osakeyhtiön puolesta, tarvitset sähköiseen palveluun kirjautumiseen Katso-tunnisteen. Jos asunto-osakeyhtiöllä on jo käytössä Katso-tunniste ja tunnisteelle rooli ”kausiveroilmoittaja” tai ”vertailutietojen ilmoittaja”, tätä roolia voi käyttää myös muutostietojen ilmoittamiseen. Ellei käytössä ole Katso-tunnistetta, hae tunniste roolille ”vertailutietojen ilmoittaja”.

Katso video

Katso tallenne 8.12. järjestetystä Isännöitsijän veroinfo –tilaisuudesta: