OmaVero uudistuu – tietoa uusista toiminnallisuuksista yrityksille ja tilitoimistoille

Julkaisemme OmaVerosta uuden version 22. marraskuuta.

Versiopäivityksessä on otettu huomioon asiakkaiden palautteita ja toiveita. Palvelun toiminnallisuuksia on parannettu myös asiakastestauksen perusteella. Lisäksi korjauksia on tehty palvelun saavutettavuuteen.

Uuden version myötä OmaVeron ulkoasu uudistuu ja käytettävyys paranee.

OmaVeron näkymät mukautuvat jatkossa käyttäjän päätelaitteen mukaan. OmaVero toimii siis aiempaa paremmin mobiililaitteilla, kuten kännykällä tai tabletilla.

Versiopäivityksessä OmaVeroon tulee myös seuraavia ominaisuuksia, joiden avulla yritykset voivat helpottaa asiointiaan.

Tilaa ilmoituksia sähköpostiin

Kun hoidat yrityksen veroasioita, voit tilata sähköpostiisi ilmoituksia OmaVeron tapahtumista. Saat siis sähköpostiisi viestin, jos OmaVerossa on esimerkiksi uusi päätös, viesti tai erääntynyt maksu.

Jatkossa voit valita OmaVerossa

  • haluatko sähköpostiisi ilmoituksia kaikkien vai vain joidenkin asiakkaiden veroasioista
  • haluatko ilmoituksia kaikista aiheista vai esimerkiksi vain maksamisen tai tietyn verolajin aiheista.

Sähköposti-ilmoitukset voit tilata vain, jos sinulla on joko Suomi.fi-valtuus Veroasioiden hoito tai oikeus asioida yrityksen puolesta toimielinroolisi perusteella (esim. toimitusjohtaja).

Ilmoita verkkolaskuosoite

Yritysasiakkaat voivat jatkossa ilmoittaa ja tarkistaa käyttämänsä verkkolaskuosoitteen OmaVerossa. Yritykset voivat ilmoittaa verkkolaskuosoitteen Verohallintoon myös uuden rajapinnan kautta.

Jos verkkolaskuosoite löytyy jo TIEKEn verkkolaskuosoitteistosta, saamme tiedot sieltä suoraan OmaVeroon.

Kun verkkolaskuosoite on OmaVerossa, yritys saa verkkolaskun kiinteistöverosta ja yhteisön tuloverosta.

Lisää omia suosikkeja

Tilitoimistot ja muut toisen puolesta asioivat yritykset voivat jatkossa merkitä asiakasyrityksiä omiin suosikkeihin OmaVerossa. Suosikkien avulla esimerkiksi kirjanpitäjä pääsee OmaVerossa helpommin juuri niiden yritysten ja yhteisöjen asioihin ja tehtäviin, joita useimmiten hoitaa.

Omiin suosikkeihin voi lisätä myös verolajeja. Se onnistuu, jos yrityksellä on OmaVeron etusivulla näkyvissä 5 verolajia tai enemmän. Jos merkitset omiin suosikkeihin esimerkiksi arvonlisäveron, pääset sitä kautta suoraan arvonlisäveron toimintoihin.

Ilmoituksissa jatkossa kaksi vaihetta

Ilmoitusten ja hakemusten rakenne muuttuu siten, että niissä on vähintään kaksi vaihetta. Viimeinen vaihe on aina Esikatsele ja lähetä. Voit siis aina tarkistaa yhteenvedon ilmoittamistasi tiedoista, ennen kuin lähetät ne.

Esimerkiksi arvonlisäveroilmoitus on nykyisin kokonaan yhdellä sivulla, mutta versiopäivityksessä ilmoitukseen tulee myös Esikatsele ja lähetä -vaihe.

Lisätietoa luvassa – osallistu verkkoseminaariin

Esittelemme OmaVeron uusia ominaisuuksia tilitoimistoille verkkoseminaarissa 22.10. klo 13–14.

Lue lisää verkkoseminaarista ja ilmoittaudu mukaan!

Jos et pääse mukaan, voit katsoa tallenteen myöhemmin Youtube-kanavaltamme.

Marraskuussa julkaisemme vero.fi:ssä uusia ja päivitettyjä OmaVero-ohjeita asioinnin tueksi. Kaikki ohjeet on koottu jatkossakin sivulle OmaVeron käyttöohjeet.