OmaVero uudistuu – tietoa uusista toiminnallisuuksista henkilöasiakkaille

Julkaisemme OmaVerosta uuden version 22. marraskuuta.

Versiopäivityksessä on otettu huomioon asiakkaiden palautteita ja toiveita. Palvelun toiminnallisuuksia on parannettu myös asiakastestauksen perusteella. Lisäksi korjauksia on tehty palvelun saavutettavuuteen.

Uuden version myötä OmaVeron ulkoasu uudistuu ja käytettävyys paranee. 

Voit käyttää OmaVeroa kännykällä

OmaVeron näkymät mukautuvat jatkossa käyttämäsi laitteen mukaan. OmaVero toimii siis aiempaa paremmin mobiililaitteilla, kuten kännykällä tai tabletilla.

Voit valita verokorttihakemuksesta lyhyen version

Jos tarvitset uuden verokortin, voit valita OmaVerossa verokorttihakemuksen lyhyen version. Lyhyttä versiota voit käyttää, kun ilmoitat verokortille

  • palkkaa
  • etuutta, kuten ansiosidonnaista päivärahaa
  • opintorahaa
  • asunnon ja työpaikan välisiä matkakuluja
  • työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksuja.

Lyhyt hakemus sopii etenkin mobiilikäyttöön.

Voit aina siirtyä verokorttihakemuksen lyhyestä versiosta koko versioon, jolloin myös jo antamasi tiedot säilyvät hakemuksessasi.

Ilmoituksissa jatkossa kaksi vaihetta

Ilmoitusten ja hakemusten rakenne muuttuu siten, että niissä on vähintään kaksi vaihetta. Viimeinen vaihe on aina Esikatsele ja lähetä. Voit siis aina tarkistaa yhteenvedon ilmoittamistasi tiedoista, ennen kuin lähetät ne.

Uudet asiat Tehtävät-välilehdellä

OmaVeron uudessa versiossa on Tehtävät-välilehti, jossa on punaisella merkitty avointen tehtävien määrä. Tehtäviin saat ilmoituksen esimerkiksi uusista päätöksistä ja kirjeistä, esitäytetystä veroilmoituksesta sekä kehotuksesta ilmoittaa tilinumero.

Tilaa Suomi.fi-viestit – saat tiedon OmaVeron tapahtumista

Kun otat käyttöösi Suomi.fi-viestit, saat meiltä postia vain sähköisesti. Saat Suomi.fi-viestit-palvelusta ilmoituksen sähköpostiisi tai Suomi.fi-sovellukseen, kun OmaVerossa on sinulle postia tai uusia tehtäviä. Suomi.fi-viestit-palvelu lähettää sinulle vain yhden viestin yhdestä aiheesta. 

Ota käyttöön Suomi.fi-viestit

OmaVero-ohjeet auttavat asioinnissa

Julkaisemme marraskuussa vero.fi:ssä uusia ja päivitettyjä OmaVero-ohjeita asioinnin tueksi. Kaikki ohjeet on koottu jatkossakin sivulle OmaVeron käyttöohjeet.