Maatalouden energiatuotteen valmisteveron palautus

Marraskuusta alkaen maataloudenharjoittajat ja ammattimaiset kasvihuoneviljelijät saavat päätöksen energiatuotteen valmisteveron palautuksesta nykyistä aiemmin - jo hakuajan päättymistä seuraavassa kuussa. Myös palautukset maksetaan hakijan tilille aiemmin kuin ennen. Maataloudenharjoittajat ja ammattimaiset kasvihuoneviljelijät voivat tehdä energiaveron palautushakemuksen marraskuusta alkaen OmaVerossa.

Muutokset koskevat ensivaiheessa yhteisöjä, jotka hakevat palautusta 4 kuukauden kuluessa tilikautensa päättymisestä. Muut maataloudenharjoittajat ja ammattimaiset kasvihuoneviljelijät hakevat vuoden 2019 palautusta viimeistään 2.3.2020.

Palautukset maksetaan nykyistä aikaisemmin

Yhteisöille palautukset maksetaan jatkossa pian sen jälkeen, kun palautuksen hakuaika on päättynyt eli kun 4 kuukautta on kulunut tilikauden päättymisestä.

  • Palautukset tilikausilta 01/2019–06/2019 maksetaan marraskuun aikana 2019.
  • Marraskuusta alkaen palautuksia maksetaan yhteisöille yleensä hakuajan päättymistä seuraavassa kuussa.
  • Esimerkki: Yhteisön tilikausi on päättynyt 31.7.2019. Palautuksen hakuaika päättyy 30.11.2019. Palautukset maksetaan joulukuun aikana 2019.

Maataloudenharjoittajat, elinkeinonharjoittajat sekä yhtymät saavat vuoden 2019 palautuksensa keväällä 2020 asiakaskohtaisesti maaliskuun ja heinäkuun välillä. Viimeisetkin palautukset maksetaan heinäkuun loppuun mennessä.