Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijausviesteistä

EMCS-järjestelmä siirtyy OmaVeroon – toimi näin käyttöönottoviikonlopun 10.–13.2. aikana

EMCS-palvelun käyttö ja Tullin suorasanoma-asiointi EMCS-palvelun osalta päättyy 10.2.2023 klo 15.30. EMCS-järjestelmän toiminnot siirtyvät OmaVeroon 13.2.2023 ja ovat käytettävissä klo 8.

Uudet EMCS:n API-rajapinnat avataan maanantaina 13.2. klo 8.

Jos mahdollista, laadi e-AD-saateasiakirjat EMCS-palvelussa ennen kuin toiminnot siirtyvät OmaVeroon. Voit tehdä ilmoituksen seitsemän päivää ennen varsinaisen kuljetuksen alkamista. Myöskään suorasanomien lähettäminen ei toimi katkoviikonlopun aikana.

Varamenettelyjä käytetään perjantaista 10.2.2023 klo 15.30:stä maanantaihin 13.2.2023 klo 8:aan. Toimi kyseisen viikonlopun aikana näin:

  • Tuotteiden siirrot EU-jäsenmaiden välillä:
   Jos et ole tehnyt e-AD-saateasiakirjaa EMCS-järjestelmässä jo etukäteen ja kuljetus lähtee tuona viikonloppuna, käytä paperista lomaketta  Valmisteveron alaisten tuotteiden väliaikaisesti verottomien siirtojen saateasiakirjan korvaava asiakirja (1462)  tai samansisältöistä vapaamuotoista dokumenttia e-AD-saateasiakirjan sijaan.   Kun OmaVero avautuu 13.2, tallenna paperisen lomakkeen tiedot EMCS-järjestelmään OmaVerossa.

  • Tuonti EU:n ulkopuolelta:
   Laadi e-AD:n korvaava asiakirja varamenettelyssä paperisena.  Merkitse lomakkeeseen Tullin tuontijärjestelmästä saamasi MRN-numero. Kun OmaVero avautuu 13.2, tallenna paperisen e-AD:n tiedot EMCS-järjestelmään OmaVerossa.

  • Vienti EU:n ulkopuolelle:
   Laadi e-AD:n korvaava saateasiakirja varamenettelyssä paperisena.  Merkitse lomakkeeseen Tullin vientijärjestelmästä saamasi MRN-numero. Kun OmaVero avautuu 13.2, tallenna paperisen e-AD:n tiedot EMCS-järjestelmään OmaVerossa.

Lue lisää: Varamenettely tuotteiden lähettämisessä 10.-13.2.2023 

Sivu on viimeksi päivitetty 30.1.2023