Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

E-laskulla ja verkkolaskulla voi jatkossa maksaa uusia veroja

OmaVeron marraskuisen järjestelmäpäivityksen jälkeen henkilöasiakkaiden e-laskun ja yritys- ja yhteisöasiakkaiden verkkolaskun käyttö laajenee. Henkilöasiakkaat voivat jatkossa maksaa e-laskulla myös perintö- ja lahjaveron ja liikkeen- ja ammatinharjoittajat verkkolaskulla ennakko- ja jäännösveron.

E-lasku laajenee perintö- ja lahjaveroon

Järjestelmäpäivityksen jälkeen henkilöasiakkaat voivat maksaa e-laskulla myös perintö- ja lahjaveron. Uudistus koskee perintö- ja lahjaveroja, joiden verotuspäätökset on tehty 20.11.2023 jälkeen.

Uudistuksen jälkeen e-laskulla voi siis maksaa kiinteistöveron, ennakkoveron, jäännösveron sekä perintö- ja lahjaveron.

Jos olet jo aiemmin tilannut Verohallinnolta e-laskun, tilauksesi laajenee automaattisesti koskemaan myös perintö- ja lahjaveroa. E-laskua ei siis tarvitse tilata uudestaan niitä varten.

Uudet asiakkaat voivat tilata e-laskun omassa verkkopankissaan.

Lue ohjeet e-laskun tilaamiseen

Liikkeen- ja ammatinharjoittajat voivat jatkossa maksaa verkkolaskulla jäännös- ja ennakkoveron

Jos liikkeen- tai ammatinharjoittajalla on verkkolaskuosoite, hän voi jatkossa maksaa verkkolaskulla kiinteistöveron sekä ennakko- ja jäännösveron. Verkkolaskulla voi maksaa ennakko- ja jäännösveron erät, joiden eräpäivä on 1.1.2024 jälkeen. Aiemmin liikkeen- ja ammatinharjoittajat pystyivät maksamaan verkkolaskulla kiinteistöveron.

Jos liikkeen- tai ammatinharjoittajan verkkolaskuosoite on Tieken verkkolaskuosoitteistossa, Verohallinto saa siitä tiedon automaattisesti ja lähettää veroista verkkolaskun. Verkkolaskua ei siis tarvitse erikseen tilata Verohallinnolta.

Lue lisää verkkolaskusta

Liikkeen- tai ammatinharjoittaja, huomaa nämä:

  • Jos olet aiemmin kieltänyt verkkolaskujen lähettämisen OmaVerossa, mutta haluaisit nyt saada ennakko- ja jäännösverosta verkkolaskun, poista kielto OmaVeron Asiakastiedot-välilehdeltä. Huomaa, että verkkolasku tulee sen jälkeen myös mahdollisesta kiinteistöverosta.
  • Jos sinulla on verkkolasku käytössä ja sinulla on vuoden 2022 jäännösveron toisen erän eräpäivä 1.1.2024 jälkeen, saat toisesta erästä automaattisesti verkkolaskun. Huomaa, ettei tietoa verkkolaskusta lue silloin verotuspäätöksellä tai tilisiirtolomakkeella.
Sivu on viimeksi päivitetty 1.11.2023