Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Ohjelmistokehittäjien tietoon – 2/2023

Uutinen, 29.3.2023

Ilmoitin.fi-palvelusta on julkaistu uusi versio 28.3.2023

Keskeiset muutokset:

 • Voit tarkastaa ja lähettää vuoden 2023 vuosi-ilmoituksia
 • FATCA-tietovirrassa AccountHolder/Individual/TIN sekä SubstantialOwner/Individual/TIN elementeissä 999999999 on myös sallittu arvo (tekninen soveltamisohje Tietuekuvaukset - Vuosi-ilmoitus -sivulla)
 • TIN-tunnuksen tarkistukseen muutos (DAC6, WHT, WRP101, WRP102 ja CRSDAC2): 
  • CZ, EL, GB, LV, MT, RO, SK ja XI -maakoodeilla ilmoitetaan ettei TIN -tunnusta pystytty tarkistamaan


Vero API ajankohtaista

Ohjelmiston rekisteröinti

Muistutus ohjelmistotaloille ohjelmistojen rekisteröinnistä 1.5.2023 mennessä.
Vero API-rajapinnat edellyttävät 1.5.2023 alkaen API-avaimen käyttöä.

22.3.2023 Vero API-tuotantokutsuissa ohjelmistoista vain 32 käytti API-avainta tuotantokutsuissa ja API-avain puuttui 67 ohjelmistosta.

Käy rekisteröimässä ohjelmistosi Verohallinnon API-portaalissa 1.5.2023 mennessä ja ota API-avain käyttöön, jotta tuotantokäyttö jatkuu katkotta. Rajapintojen käyttö ilman API-avainta ei enää onnistu 1.5.2023 alkaen. Lisätietoja ohjelmiston rekisteröinnistä: Ohjelmiston rekisteröinti 


Vuokratulot rajapinta on testattavissa

Vuokratulot rajapintaa voi nyt testata hiekkalaatikossa. Vero API hiekkalaatikossa kehittäjät voivat tutustua Verohallinnon nykyisiin ja tuleviin rajapintapalveluihin
Rajapinnan kautta voit ilmoittaa vuokratulot ja niihin kohdistuvat vähennykset henkilön tuloverotukseen kuluvalta vuodelta. Tiedot voi ilmoittaa joko kuukausittain tai pidemmältä jaksolta. Tämä rajapinta on tarkoitettu käytettäväksi vuokratuloja hallinnoiville alustaoperaattoreille/yrityksille.

Tervetuloa vastaamaan Verohallinnon kyselyyn!

Verohallinto selvittää, voisivatko vuosittain lähetettävät verokortit tulla voimaan jo 1.1. Muutos voisi olla mahdollinen vuodesta 2025 alkaen. Tällä hetkellä verokortit tulevat voimaan 1.2.
Työntekijöiden ja muiden tulonsaajien kannalta olisi helpompaa, jos sekä verokortti että tuloraja tulisivat käyttöön heti vuoden alussa. Tällainen muutos verokortteihin on mahdollinen, koska digitalisaation ansiosta myös verotustietoja voidaan käsitellä aiempaa nopeammin.
Muutos vaikuttaisi moniin yhteiskunnan toimijoihin. Haluamme Verohallinnossa varmistaa, että ymmärrämme riittävän hyvin, mitä muutos tarkoittaisi eri sidosryhmien ja kumppaneiden kannalta. Kyselyn tulokset antavat meille tärkeää tietoa myös yhteistyön ja viestinnän perustaksi. Tämä auttaa toteuttamaan mahdollisen muutoksen hallitusti niin, että vältämme väärinymmärrykset ja niistä johtuvat kysymykset ja virheet. Kyselyn voi toimittaa eteenpäin sille taholle, joka hoitaa organisaationne palkanmaksun.

Kysely tehdään järjestelmätoimittajien ja ohjelmistotalojen lisäksi palkan-, eläkkeen- ja etuudenmaksajille, sekä kunnille ja seurakunnille.
Kysely on avoinna 15.3.–5.4.2023 välisenä aikana.
Kysely ohjelmistotaloille ja järjestelmätoimittajille - Perusverokortin voimaantulon aikaistaminen

 

Muuta ajankohtaista

Teams -klinikat

Ohjelmistokehittäjille suunnattujen Teams-klinikoiden 2023 aikataulu löytyy vero.fi -sivulta  Tilaisuudet 2023.

Verohallinnon ja ohjelmistokehittäjien kevään yhteistyöpäivä

 • Kevään ohjelmistotalopäivä järjestetään Teams-kokouksena perjantaina 2.6.2023
 • Ilmoittautuminen ja päivän suunnitelmallinen aikataulu julkaistaan myöhemmin ohjelmistokehittäjien tilaisuudet -sivuilla

Aikataulut

Yhteydenotot ja kysymykset

 • ohjelmistotalot(at)vero.fi

Ohjelmistotalojen sähköpostiin voi osoittaa myös tulorekisteriin liittyvät ohjelmistotalojen kysymykset. Kysymykset ohjataan Tulorekisteriyksikölle, mutta on hyvä muistaa, että sähköposti on

 • tarkoitettu vain ohjelmistotaloille
 • neuvontaan kehityksen tueksi
 • ei tuotannon virhetilanteiden käsittelyä varten
 • teknisestä häiriöstä tai havainnosta tulee edelleen aina tehdä havaintolomake tulorekisterille
Sivu on viimeksi päivitetty 29.3.2023