Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

EMCS-järjestelmä siirtyy OmaVeroon – muutos koskee yritysasiakkaita, jotka siirtävät valmisteverojen alaisia tuotteita EU:n sisällä

Uutinen, 30.1.2023

EMCS-järjestelmä (Excise Movement and Control System) on EU-maiden välillä toimiva sähköinen tiedonvaihtojärjestelmä. Järjestelmän avulla ilmoitetaan ja valvotaan valmisteveron alaisten tuotteiden eli alkoholin, alkoholijuomien, tupakan ja nestemäisten energiatuotteiden siirtoja EU-maiden välillä. EMCS-järjestelmää käyttävät esimerkiksi alkoholin ja tupakan maahantuojat, verottomien varastojen pitäjät sekä nestemäisten polttoaineiden valmistajat, jalostajat ja maahantuojat.

EMCS-järjestelmä siirtyy OmaVeroon 13.2.2023. Uudistuksen myötä yritysasiakkaan pitää ilmoittaa valmisteveron alaisten tuotteiden siirrot OmaVerossa tai API-rajapinnan kautta. Samalla EMCS-järjestelmä laajenee siten, että yrityksen ilmoitusvelvollisuus koskee myös tuotteita, joista on jo maksettu valmisteverot lähtömaassa. Järjestelmän nimeksi tulee Valmisteveron alaisten tuotteiden siirtojärjestelmä (EMCS). Suomen sisällä tapahtuvia kuljetuksia ei tarvitse ilmoittaa EMCS-järjestelmään.

Sivu on viimeksi päivitetty 30.1.2023