Veronumero pakolliseksi laivanrakennusalalle 1.7.2022

Uutinen, 15.6.2022

Veronumero otetaan käyttöön rakennusalan lisäksi myös laivanrakennusalalla. Telakka-alueella työskentelevällä työntekijällä ja itsenäisellä työnsuorittajalla on 1.7.2022 alkaen oltava veronumero, joka on rekisteröity veronumerorekisteriin.  Työntekijän on myös pidettävä näkyvillä kuvallista ja veronumerollista tunnistetta telakalla työskennellessään.

Merkinnän laivanrakennusalan veronumerorekisteriin voi tehdä jo nyt.  Vastauksen siitä, kuuluuko työntekijä veronumerorekisteriin vai ei, voi saada Verohallinnolta 1.7.2022 alkaen.

Saadakseen veronumeron, työntekijällä pitää olla suomalainen henkilötunnus.

Jos työntekijällä on jo suomalainen henkilötunnus ja veronumero

Jos työntekijällä on jo suomalainen henkilötunnus ja veronumero, hänen ei tarvitse asioida verotoimistossa. Työntekijä tai työnantaja voi pyytää merkintää veronumerorekisteriin laivanrakennusalan työntekijänä OmaVerossa tai soittamalla palvelunumeroon 029 497 070. Jos hänet on jo merkitty veronumerorekisteriin rakennusalan työntekijänä, hänen tai työnantajan pitää erikseen pyytää merkintää myös laivanrakennusalan työntekijänä.

Näin merkitset itse veronumeron veronumerorekisteriin OmaVerossa

Jos työntekijällä ei vielä ole suomalaista henkilötunnusta

Tunnuksen ja veronumeron saaminen voi kestää 1 - 3 työpäivää. Henkilötunnuksen voi saada 18 toimipaikasta. Muista toimipisteistä henkilötunnusta ei voi saada.

Verotoimistot, joista voi saada henkilötunnuksen 

Työntekijän pitää huolehtia siitä, että hänellä on kaikki tarvittavat asiakirjat mukanaan, jotta rekisteröinti onnistuu samalla asiointikerralla. 

Mitä asiakirjoja mukaan verotoimistoon?

Lue lisää:

Lisätietoa:

Ylitarkastaja Tommi Lehtinen, p. 0295 130 162
etunimi.sukunimi@vero.fi

Asiakkuusyksikkö, Verohallinto