Palvelussa saattaa esiintyä häiriöitä maanantaina 5.12. klo 0.00–4.00 huoltotoimenpiteiden vuoksi. Pahoittelemme asiasta aiheutuvaa vaivaa.

Verohallinnon asiakaslähtöinen kehittäminen palkittiin Ornamon Muotoilun hyödyntäjä -palkinnolla

Uutinen, 7.9.2022

Muotoiluyhteisö Ornamo on myöntänyt Verohallinnolle merkittävän tunnustuksen muotoilun hyödyntäjänä asiakaslähtöisessä kehittämisessä, joka edistää kansalaisten, yritysten ja yhdistysten luottamusta yhteiskuntaa kohtaan.

Ornamo Award -tunnustukset on jaettu vastuullisuuden teosta, muotoilujohtamisesta ja muotoilun hyödyntämisestä. Lisäksi palkinto myönnettiin kahdelle ansioituneelle opinnäytetyölle. Verohallinnon pääjohtaja Markku Heikura vastaanottaa Timo Sarpanevan suunnitteleman Muotoilun hyödyntäjä -palkinnon Muutoksen muotoilijat -keskustelutilaisuudessa Helsingin Design Weekillä 8.9. klo 13-15.

Palkintoraadin mukaan palkinto myönnetään Verohallinnon asiakaslähtöisen palvelun ja muotoilun luovasta ja syvällisestä soveltamisesta organisaatiossa. Verohallinto on hyödyntänyt digitaalisuuden mahdollisuudet asiakaslähtöisten ja vaivattomien palveluiden suunnittelussa. Palkintoraati toteaa, että viranomaisvelvoitteitaan suorittava toimija on onnistuneesti muuttunut aidoksi palveluorganisaatioksi, joka tekee verojen maksamisesta helppoa.

Positiivinen asiakaskokemus kannustaa asiakkaita toimimaan oikein veroasioissaan

Palkinnon perusteluissa nostettiin esiin Verohallinnon kokonaisvaltainen palvelu käsittäen puhelinpalvelun, vero.fi-sivuston sekä OmaVeron. Raati mainitsi perusteluissaan myös veroilmoittamisen helppouden.

– Tämä on hieno tunnustus sitoutuneelle ja hyvän palveluasenteen omaavalle henkilöstöllemme pitkäjänteisestä kehittämistyöstä. Työntekijöidemme aito kiinnostus asiakkaiden sujuvaan asiointiin on mahdollistanut helppokäyttöiset ja saavutettavat verkkopalvelut asiakkaillemme. Kannustamme siihen, että OmaVerossa jokainen kykenee hoitamaan omat veroasiansa - ovathan ne tärkeä osa oman talouden hallintaa, Heikura sanoo.

– Teknisesti sujuvan ja loogisen verkkopalvelun lisäksi olemme panostaneet selkeään ja ymmärrettävään sisältöön. Ja jos digitaaliset palvelut ovat asiakkaalle vieraampia, ammattitaitoinen ja palvelualtis asiakaspalvelumme on aina valmis auttamaan ja hoitamaan asiakkaan asian mahdollisimman sujuvasti.

Lisätietoa:
Tässä on muotoilun kärkijoukko – Ornamo Award palkinnonsaajat 2022 on valittu, Ornamon tiedote 25.8.2022.

Sivu on viimeksi päivitetty 7.9.2022