Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijausviesteistä

Kokeilu: 50 000:lle OmaVeroon mahdollisuus työeläkeotteen tarkistamiseen

Uutinen, 14.3.2022

Kevään aikana kaikkiaan 50 000 henkilöä saa OmaVeron kautta mahdollisuuden tarkistaa työeläkeotteensa.

Kyse on Verohallinnon ja työeläkealan kokeilusta, jonka tavoitteena on saada mahdollisimman moni käymään läpi sähköinen työeläkeote.

OmaVeroon tulevassa viestissä henkilölle tarjotaan mahdollisuus tarkistaa työeläkeote eläkevakuuttajan verkkopalvelussa. Viestissä on lisäksi linkki eläkealan yhteiseen ohjauspalveluun.

Viestiä testataan veroilmoitusaikaan

Ensimmäiset 25 000 henkilöä saavat viestin maaliskuun puolivälin ja huhtikuun lopun välillä, loput 25 000 henkilöä toukokuun aikana.

- Haluamme testata uutta mahdollisuutta käydä katsomassa työeläketietoja veroasioiden hoidon yhteydessä. Työeläkemaksuthan mielletään veroluonteisiksi maksuiksi, joten yhteys on siinä mielessä looginen, sanoo OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva Verohallinnosta.

Työeläkeote kertoo eläkettä kerryttäneistä ansiosta

Kokemusten perusteella päätetään, laajennetaanko kokeilua jatkossa. OmaVero tavoittaa suuren määrän henkilöitä, sillä palvelulla on vuosittain yli 3,1 miljoonaa uniikkia käyttäjää.

Työeläkeotteella on tiedot kaikista eläkettä kartuttaneista ansioista. Tuleva eläke pohjautuu otteen tietoihin. Yksityisellä puolella ote jaetaan paperisena kotiin kolmen vuoden välein, mutta sähköisen otteen tiedot ovat jatkossa kattavammat ja myös ajantasaisemmat.  

Sivu on viimeksi päivitetty 14.3.2022