Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Eduskunta hyväksyi maatalouden energiaveron lisäpalautukset

Uutinen, 30.5.2022

Maatalouden energiaveron lisäpalautuksia koskeva laki tuli voimaan keskiviikkona 25.5.2022. Tämä tarkoittaa sitä, että lisäpalautukseen oikeutetut maataloudenharjoittajat saavat päätöksen palautuksesta tämän viikon aikana, eli viikolla 22. Lisäpalautukset maksetaan asiakkaiden tilille viimeistään viikon päästä päätöspäivästä.

Lisäpalautus koskee maataloudenharjoittajien lisäksi viljankuivaajia ja ammattimaisia kasvihuoneviljelijöitä. Lisäpalautusta maksetaan kevyestä ja raskaasta polttoöljystä sekä R-luokan biopolttoöljystä.

Lisäpalautuksen määrät

  • kevyt polttoöljy 14,80 snt/l
  • R-luokan biopolttoöljy 6,35 snt/l
  • raskas polttoöljy 17,17 snt/kg

Lisäpalautusta ei tarvitse erikseen hakea

Verohallinto laskee lisäpalautuksen niistä kulutusmääristä, jotka asiakas on ilmoittanut aiemmin vuoden 2021 energiaveron palautushakemuksessaan. Asiakkaan ei siis tarvitse erikseen hakea lisäpalautusta Verohallinnolta.

Maksamme lisäpalautuksen kaikille, jotka ovat saaneet aiemmin hyväksytyn päätöksen vuoden 2021 energiaveron palautushakemukseensa. Lisäpalautusta ei voi saada, jos maataloudenharjoittaja tai ammattimainen kasvihuoneviljelijä ei ole hakenut lainkaan maatalouden energiaveron palautusta vuodelta 2021 tai verovuoden hakemus on hylätty.

Lisätietoa

Sivu on viimeksi päivitetty 30.5.2022