Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Verohallinnon toimittamissa tiedoissa viranomaisten käyttämään sakkolaskuriin puute

Uutinen, 7.6.2021

Verohallinnon toimittamissa tiedoissa muiden viranomaisten käyttämään sakkolaskuriin on ollut puute. Esimerkiksi poliisi ja käräjäoikeudet käyttävät laskuria, kun ne määräävät sakkoja.

Puutteen takia 16.11.2020 klo 12 alkaen 18–65-vuotialle määrätyn päiväsakon määrä on voinut olla liian suuri. Alustavan arvion mukaan esimerkiksi noin 2 000 – 4 500 euroa kuukaudessa palkkatuloa ansaitsevalle tämä voisi tarkoittaa, että yksi määrätty päiväsakko on ollut 1 euron suurempi kuin olisi pitänyt. Tarkka euromäärä riippuu henkilön tuloista. Rikesakot on määrätty oikean suuruisena.

Puute sakkolaskurissa johtuu siitä, että laskuriin poimituissa tiedoissa ei ole ollut mukana palkkatuloista perittyjä työttömyysvakuutusmaksuja.

– Olemme pahoillamme puutteesta. Korjaamme sakkolaskuriin tietoja parhaillaan, ylitarkastaja Mika Luttinen Verohallinnosta sanoo.

Jos epäilet saaneesi liian suuren päiväsakon, odota. Viranomaiset selvittävät tilannetta. Tavoitteena on, että virheelliset päiväsakot voitaisiin korjata ja liikaa maksetut osuudet palauttaa ilman, että sakot saaneen henkilön pitää itse toimia. Asiasta tiedotetaan lisää heti, kun mahdollista.

Lisätietoa:
Oikeusministeriön tiedote 7.6.2021: Päiväsakkojen rahamäärän laskuperusteissa ilmennyt puute – sakkopäätökset tarkastetaan - oikeusministerio.fi

Sivu on viimeksi päivitetty 7.6.2021