Verohallinnon puhelin- ja chat-palvelussa on häiriöitä.

Osakeyhtiö: PRH:lle lähetetty IXBRL-muotoinen tilinpäätös välittyy jatkossa suoraan Verohallinnolle

Uutinen, 31.3.2021

Verohallinto saa jatkossa automaattisesti osakeyhtiön IXBRL-muodossa Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) ylläpitämään kaupparekisteriin ilmoittamat tilinpäätöstiedot. Tähän mennessä osakeyhtiön on pitänyt toimittaa tilinpäätöstiedot erikseen Verohallinnolle veroilmoituksen antamisen yhteydessä, vaikka se olisi ilmoittanut samat tiedot PRH:lle IXBRL-muodossa. 

Uusi IXBRL-muotoisia tilinpäätöksiä koskeva menettely ei tuo muutoksia aikarajoihin tilinpäätöksen toimittamisessa Verohallinnolle.

Jos osakeyhtiö on ilmoittanut IXBRL-tilinpäätöksen PRH:lle veroilmoituksen määräajan sisällä, Verohallinto saa tilinpäätöksen suoraan PRH:lta, eikä sitä tarvitse lähettää erikseen Verohallinnolle. Verohallinto saa PRH:lta kaikki 1.1.2021 jälkeen annetut tilinpäätökset.

Jos yhtiö on antanut IXBRL-tilinpäätöksen PRH:lle veroilmoituksen määräajan jälkeen, Verohallinto saattaa pyytää sitä toimittamaan tilinpäätöksen myös suoraan Verohallinnolle, vaikka yhtiö olisikin suunnitellut antavansa IXBRL-tilinpäätöksen PRH:lle myöhemmin.