Veronpalautuksiin liittyviä huijausviestejä liikkuu tekstiviesteinä. Lue lisää huijausviesteistä

OmaVero on uudistunut − palvelussa on nyt uusi ilme ja uusia toiminnallisuuksia

Uutinen, 22.11.2021

OmaVero on uudistunut. Palvelussa on nyt uusi visuaalinen ilme ja uusia käyttöä helpottavia toiminnallisuuksia. Päivityksessä olemme ottaneet huomioon asiakkaiden palautteita ja hyödyntäneet asiakastestausta. Parannuksia on tehty myös palvelun saavutettavuuteen. 

Parempi kokonaiskuva veroasioista heti etusivulla 

Kun olet kirjautunut sisään OmaVeroon, näet etusivulla omaan verotukseesi liittyvät ajankohtaiset asiat kuten

  • maksettavat verot
  • annettavat ilmoitukset
  • voimassa olevan veroprosentin ja
  • verokortin tulorajan.

Etusivulta pääset myös suoraan tekemään verokorttihakemuksen ja täydentämään esitäytettyä veroilmoitustasi ensi keväänä.  

Voit nyt käyttää OmaVeroa puhelimella ja tehdä verokorttihakemuksen nopeammin

OmaVeron näkymät mukautuvat nyt käyttämäsi päätelaitteen mukaan. Palvelu toimii siis aiempaa paremmin mobiililaitteilla, kuten älypuhelimella tai tabletilla.

Erityisesti mobiilikäyttäjille soveltuu OmaVeron uusi lyhyt versio verokorttihakemuksesta. Lyhyttä versiota voit käyttää, kun ilmoitat verokortille 

  • palkkaa 
  • etuutta, kuten ansiosidonnaista päivärahaa 
  • opintorahaa 
  • asunnon ja työpaikan välisiä matkakuluja 
  • työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksuja. 

Edelleen voit OmaVerossa täyttää myös verokorttihakemuksen koko version. Voit siirtyä lyhyestä versiosta koko versioon milloin tahansa, ja jo antamasi tiedot säilyvät hakemuksessa. 

Uudet asiat Tehtävät-välilehdellä

OmaVeron välilehtiin ja niiden nimiin on tullut joitakin muutoksia. 

Tehtävät-välilehti on kokonaan uusi. Löydät välilehdeltä ne asiat, jotka edellyttävät sinulta toimenpiteitä. Välilehdellä on punainen merkki, jossa näkyy avointen tehtävien määrä. Tehtäviin saat ilmoituksen esimerkiksi uusista päätöksistä ja kirjeistä, veroilmoituksista sekä kehotuksesta ilmoittaa tilinumero. 

Ilmoituksissa ja hakemuksissa kaksi vaihetta 

Ilmoitusten ja hakemusten rakenne on muuttunut siten, että niissä on aina vähintään kaksi vaihetta. Viimeinen vaihe on Esikatsele ja lähetä. Voit siis aina tarkistaa yhteenvedon ilmoittamistasi tiedoista, ennen kuin lähetät ne.

Lisätietoa: