Katso-palvelun käyttäjille lisäaikaa siirtyä Suomi.fi-valtuuksiin ja -tunnistukseen

Uutinen, 1.4.2021

Katso-tunnistetta ja Katso-valtuuksia voi käyttää Verohallinnon asiointipalveluissa ja tulorekisterissä vielä 31.8.2021 asti.

− Päädyimme myöntämään Katso-palvelun käyttäjille vielä neljä kuukautta lisäaikaa siirtyä Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämään Suomi.fi-palveluun. Haluamme Verohallinnossa varmistaa, että Katso-palvelua yhä käyttävät ehtivät saada Suomi.fi-valtuudet kuntoon, eikä sähköinen asiointi missään vaiheessa katkea, kertoo johtaja Saku Airosmaa.

Ota Suomi.fi-valtuudet käyttöön viipymättä

Suurin osa yrityksistä ja yhteisöistä saa Suomi.fi-valtuudet käyttöön tunnistautumalla suoraan Suomi.fi:n valtuudet-palveluun ja antamalla valtuuden siellä. Joidenkin yhteisöjen täytyy tehdä ensin valtuushakemus − näitä ovat esimerkiksi yhtymät sekä kuolinpesät, joilla on Y-tunnus.

Kaikkiaan Katso-palvelua käyttää sähköisessä asioinnissa yhä noin 43 000 Verohallinnon asiakasta. Osa heistä saa Suomi.fi-valtuudet käyttöön tekemällä ensin valtuushakemuksen ja vasta sen hyväksymisen jälkeen antaa varsinaisen asiointivaltuuden sähköisesti Suomi.fi:ssä. Lisäajan tarkoituksena on helpottaa etenkin valtuushakemusten käsittelyn ruuhkautunutta tilannetta. Lisäajasta huolimatta Suomi.fi-valtuuksiin siirtyminen kannattaa aloittaa heti.

Selvitä vero.fi:n ohjeista, kummalla tavalla saat Suomi.fi-valtuuden käyttöön tai tarvitsetko valtuutta lainkaan: Katso-palvelu poistuu käytöstä − näin siirryt Suomi.fi-palvelun käyttäjäksi

Lisätietoa ja ohjeita: