Huijausviestejä on liikkeellä Verohallinnon nimissä. Lue lisää huijausviesteistä

Verohallinnon OP:n tili poistuu käytöstä 30.11.2020 – Siirry käyttämään Danske Bankin tai Nordean tilinumeroita

Uutinen, 5.11.2020

Verohallinnon OP:n tili poistuu käytöstä 30.11.2020. Tämän jälkeen Verohallinnon OP:n tilille ei kannata enää maksaa veroja. Verot tulee joulukuusta alkaen maksaa Verohallinnon Danske Bankin ja Nordean tileille.

Maksa verot 1.12.2020 alkaen Verohallinnon Danske Bankin tai Nordean tilille

Verohallinnon OP:n tili toimii normaalisti 30.11.2020 asti. Jos olet maksanut ennen sitä veroja Verohallinnon OP:n tilille, maksu on tullut perille.

Verohallinnon tilinumerot Danske Bankissa ja Nordeassa säilyvät ennallaan. Niille voi maksaa veroja myös marraskuun jälkeen. Muista aina käyttää tilinumeron lisäksi myös sen verolajin viitenumeroa, mitä veroa olet maksamassa. Huomaathan, että viitenumerot ovat asiakaskohtaisia, eli et voi esimerkiksi käyttää omaa kiinteistöveron viitenumeroasi puolisosi kiinteistöveron maksuun. Verohallinnon tilinumerot ja oikean viitenumeron löydät OmaVerosta ja verotuspäätökseltä.

E-laskuissa ja suoramaksuissa OP:n tilinumeron käytöstä poistuminen on huomioitu etukäteen, joten niiden kautta maksaessa maksut ovat tulleet ja tulevat myös jatkossa perille.

Voit itse tarkistaa OmaVerosta verojesi maksutilanteen

Jos haluat varmistaa, että maksusi on tullut perille Verohallintoon, voit tarkistaa sen OmaVerosta. OmaVerosta näet 1-2 pankkipäivän kuluessa maksamisesta, mille verolle maksusi on käytetty.

Jos maksusi ei ole tullut perille Verohallintoon, näet sen palautuneena maksuna omalla tililläsi maksun jälkeisenä päivänä.

Tarkista ettei verkkopankissasi ole tallennettuna Verohallinnon OP:n tilinumeroa

Jos olet tallentanut verkkopankissasi Verohallinnon OP:n tilinumeron maksupohjaan tai vastaanottajien saajaluetteloon, kannattaa tieto poistaa. Huolehdi, että maksat jatkossa Verohallinnon Danske Bankin tai Nordean tilille.

Sopimus OP:n kanssa päättyy

OP:n tilinumeron käytöstä poistuminen johtuu siitä, että Valtion maksuliikennepalveluiden sopimus OP:n kanssa päättyy 30.11.2020. Uudella sopimuskaudella Valtion maksuliikennepalveluiden toimittajiksi on valittu Danske Bank ja Nordea.

Näin varmistat, että sinulla on oikeat maksutiedot verojen maksamiseen:

OmaVerosta löydät aina ajantasaiset maksutiedot.
OmaVerosta näet aina verojesi maksua varten ajantasaiset maksutiedot, kuten Verohallinnon tilinumeron ja kunkin verolajin viitenumerosi. Voit myös maksaa veron suoraan OmaVeron kautta, jolloin maksulle tulee automaattisesti oikeat maksutiedot.

Verotuspäätöksiltä saat myös tarvittavat maksutiedot.
Verotuspäätöksiltä löydät tiedot maksamiseen, kuten maksettavan veron määrän, oman henkilökohtaisen verolajikohtaisen viitenumeron sekä ajantasaiset tilinumerot.

Henkilöasiakas tai ammatin- ja liikkeenharjoittajia: Tilaa e-lasku.
E-laskun voit tilata kiinteistö-, ennakko- ja jäännösverosta. E-lasku lähetetään vain silloin, jos sinulla on näitä veroja maksettavanasi. E-laskulla on maksutiedot ja eräpäivä valmiiksi, joten sinun ei tarvitse erikseen muistaa niitä.

Sivu on viimeksi päivitetty 5.11.2020